3 tips om je geld goed te investeren

Investeren is een breed begrip. Je kan bijvoorbeeld investeren door middel van tijd en geld. Daarnaast zijn er ontzettend veel elementen waarin je kan investeren. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in een relatie, investeren in materieel goed en investeren in bepaald kennis die je wil bezitten. In deze blog geven we je aantal voorbeeld van welke investeringen waardevol kunnen zijn voor jou als persoon.

Investeren in aandelen

Investeren in aandelen wordt steeds toegankelijker. Wanneer je geld overhebt dan is het tegenwoordig nauwelijks tot niet interessant om te gaan sparen via de bank. Je kan daarom beter je geld beleggen waardoor je rendement kan behalen. Dit is natuurlijk niet zonder risico. Geld wat je investeert kan je ook verliezen namelijk. Toch als we kijken naar de afgelopen 100 jaar, is beleggen in aandelen een goede optie. Het ligt er wel aan hoe je belegt. Je kan kiezen voor snel geld willen verdienen, maar daar zit ook een groter risico aan vast. Een andere opties is om voor de lange termijn te gaan beleggen. Dit kan op verschillende manieren. Daarnaast is het slim om goed te kijken welke broker goed bij jou past (hier koop en verkoop jij je aandelen). Wil je bijvoorbeeld een aandeel ASML kopen, dan kan dat via verschillende brokers.

Investeren in skills

Een andere manier om je geld goed te investeren, is door middel van opleidingen en cursussen. Wanneer je geld investeert in een bepaalde cursus dan vergroot je jouw kennis. Vervolgens kan je dit inzetten om meer geld te verdienen. Zeker wanneer je ondernemer/freelancer bent is dit interessant. Naast dat investeert door middel van geld, investeer je natuurlijk ook tijd. Investeren in opleidingen en cursussen brengen minder risico mee, maar het duurt langer voordat je hier rendement uithaalt. Het is namelijk ook belangrijk dat je ervaring opdoet in de skill die je wil leren. Denk bij deze skills bijvoorbeeld aan video’s maken, foto’s bewerken, enz. Daarnaast moet je vaak verschillende programma’s aanschaffen om de cursus te kunnen volgen.

Investeren relaties

Wanneer we het hebben over investeren in relaties, hebben we het niet over je liefdesrelatie maar over zakelijke relaties. Zakelijk relaties kunnen uiteindelijk veel opleveren. Je kan dit doen door evenementen bij te wonen en verschillende meetups te organiseren. Een beurs/event kost vaak geld om naar toe te gaan, maar je kan er relatief veel relaties opdoen. Naast dat je nieuwe relaties op kan doen, is het investeren in bestaande relaties ook erg belangrijk.

Geef een reactie