3 december 2021

4 voordelen van financial lease

2 min read

Voor ZZP’ers en startende ondernemers is een auto vaak erg belangrijk. Om naar potentiële klanten te gaan en een goede indruk achter te laten, maar natuurlijk voor andere bedrijfsvoering is het nodig. Een auto aanschaffen is vaak wel een grote investering en ZZP’ers zijn hier doorgaans niet vermogend genoeg voor. Een financial lease ZZP kan hier een goede uitkomst voor bieden. Welke voordelen er allemaal zijn zullen we hieronder uitleggen!

Je wordt economisch eigenaar

Ten eerste wordt de auto echt jouw eigendom. Dit betekent dat je eigenlijk een lening aangaat en de auto gelijk van jou is. Na de leaseperiode hou je de auto en is de restwaarde ook voor jou. Dit betekent wel dat je alle kosten moet betalen die het hebben van een auto met zich meebrengt. Maar het zijn van economisch eigenaar van de auto brengt daarentegen weer veel andere voordelen met zich mee.

Rente- en investeringsaftrek

Je kunt de rente die je betaald over de lease namelijk aftrekken van je winst, hierdoor betaald je minder belasting! Omdat de auto van jou is valt deze onder je bedrijfsmiddelen, hierdoor mag je de investering ook aftrekken van je winst!

Geen liquiditeitsverlies

Hierboven is het al genoemd, maar je hoeft dus niet in een keer het hele bedrag voor de nieuwe auto neer te leggen. Dit betekent dat je geen financiële dip zult voelen en er geen liquiditeit verloren gaat. Hierdoor blijft je onderneming gezond en loop je minder risico’s om financieel in de problemen te komen.

Bepaal zelf je leaseperiode

Tot slot is er sprake van veel flexibiliteit wat binnen de zakelijke financial lease. Omdat je er eigenlijk sprake is van een lening, kun je zelf de periode bepalen waarin je deze afbetaald. Hierdoor weet je precies welke kosten je kunt verwachten en je kunt natuurlijk altijd extra aflossen als je dat wilt.