Accountant inhuren?

Accountant

Velen zullen het met je eens zijn dat boekhouden niet het meest leuke of makkelijke karwei is. Naast dat al die papieren vaak saai zijn, heb je ook te maken met een hele hoop wetten, regels en uitzonderingen. Wanneer je hier liever zelf niet mee aan de slag gaat, kun je ervoor kiezen om een accountant uit IJsselstein in te huren. Echter kan niet ieder bedrijf de kosten van deze uitbesteding missen. Wat is dan verstandig om te doen? In deze blog vertellen wij je meer over het uitbesteden of zelf verzorgen van je administratie.

De mogelijkheden

Er bestaan diverse manieren om je boekhouding te doen of te laten doen.Op basis van je kennis, tijd en budget kun je een afweging maken van wat voor jou de meest verstandige keuze is. De verschillende opties zijn als volgt:

Handmatig je administratie zelf doen

De grote voordelen van zelf je boekhouding doen, zijn dat je er natuurlijk geen extra kosten aan kwijt bent én je altijd een duidelijk inzicht hebt in je financiële situatie. Mits je het goed bijhoudt natuurlijk.

Software gebruiken om het zelf te doen

Wil je je administratie graag zelf doen, maar ben je bang dat je het overzicht kwijtraakt wanneer je dit handmatig doet? Dan kan een softwarepakket de uitkomst bieden. De meeste gegevens zijn hierbij namelijk standaard voor je ingevuld waardoor je alleen wat aanvullende zaken met je eigen info hoeft aan te vullen. 

Boekhouder inhuren

Het voordeel van het inhuren van een financieel adviseur zoals een boekhouder of administratiekantoor is dat de administratie op jou en jouw bedrijf is afgestemd. Bovendien heb je zelf geen kennis meer nodig van alle wetten en regels op dit gebied. 

Accountant inhuren

Het verschil tussen een boekhouder en een accountant is dat een account meer bevoegdheden heeft. Vooral wanneer je een groter bedrijf hebt, is dit ideaal. Een accountant mag bijvoorbeeld een verklaring van financiële betrouwbaarheid geven. Onder andere de belastingdienst en de bank weten dan dat je financiële situatie helemaal op orde is. 

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een combinatie te maken van meerdere mogelijkheden. Wat je zelf kunt doen doe je dan zelf en waar je geen kennis van hebt of de tijd niet voor hebt, besteed je uit!