3 december 2021

Advocaat strafrecht

2 min read

Business people shaking hands, finishing up a meeting

Een advocaat in het strafrecht is niet hetzelfde als andere advocaten. Als je rechten studeert kan je erna een specialisatie kiezen. Dit bepaald wat voor soort advocaat je wordt. Als je nog niet weet wat een strafrecht advocaat doet kan je in dit artikel meer informatie vinden. Of je kan naar Dekenspijnenburg gaan waar je niet alleen meer informatie vind, maar ook de diensten van een advocaat strafrecht kan inhuren.

Strafrecht

Het publieke recht van de Nederlandse burger staat in connectie tot het strafrecht. Wanneer een Nederlandse burger een geschil heeft met de Nederlandse Overheid creëert dit een zaak waarbij een advocaat aan te pas komt. Als een Nederlandse burger in geschil is met de Nederlandse Overheid dan komt dit meestal doordat hij een wet heeft overtreden of ervan verdacht wordt. De burger is dan strafbaar, waardoor een strafrechtelijke zaak wordt geopend. Dit is waar een strafrechtelijke advocaat van toepassing is. Deze advocaat heeft zijn expertise in het strafrecht, dat is een specifiek deel van de wet. 

In het strafrecht zijn er verschillende soorten zaken, maar veelal wordt er onderscheid gemaakt tussen strafrechtelijke zaken die minor zijn en zware strafrechtelijke zaken. De strafrechtelijke advocaat wordt vaak alleen bij zware strafrechtelijke zaken ingeschakeld, omdat deze produces ingewikkeld en lang duren. Het begint bij de dagvaarding, hier wordt de advocaat gelijk bij ingezet. Bij een dagvaarding wordt de burger namelijk serieus verdacht van een strafbaar feit.

Advocaten

Als je op zoek bent naar een advocaat in strafrecht dan zijn deze makkelijk te vinden via het internet. Kijk goed naar de reviews van andere en het profiel van de advocaat. Een advocaat strafrecht amsterdam vind je bij dekenspijnenburg. Dekenspijnenburg heeft veel expertise als het gaat over strafrecht of andere zaken rondom strafrecht. Ga naar de website voor meer informatie of advies over procedures en het strafrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *