23 januari 2022

Bedrijfsovername advies nodig? Dit moet je weten

2 min read
Bedrijfsovername advies

Wanneer je een bedrijf gaat kopen of verkopen dan komt daar veel bij kijken. Je kunt dit natuurlijk alleen trotseren maar je kunt ook hulp inschakelen. Heb jij bedrijfsovername advies nodig en weet je niet goed waar te beginnen? Online kun je al een hoop nuttige info en experts vinden.

Valkuilen bij bedrijfsovername

Bedrijfsovername advies

De voornaamste reden om een deskundige in te huren wanneer je een bedrijf gaat overnemen is omdat je nu eenmaal iemand nodig hebt die de grote valkuilen kent. Niets is vervelender dan een slechte koop of verkoop die met meer hulp en research niet zo had hoeven plaatsvinden. De volgende zaken kunnen er misgaan als je niet de juiste hulp vindt:

  • je hebt je huiswerk niet goed gedaan en koopt een kat in de zak
  • het bedrijf is al eens failliet gegaan
  • je betaalt meer dan nodig
  • je ontvangt minder dan het bedrijf waard is

Etiquette bij de verkoop

Een bedrijfsovername is niet niks. Het is een compleet ander proces dan bijvoorbeeld de aankoop van een woning. Er zijn dan ook veel mensen die te arrogant het proces ingaan en daardoor het voor zichzelf verpesten. Er komen namelijk bepaalde stappen en regels bij kijken die je wel moet kennen.

Bedrijfsovername advies

Vaak begint het met een geheimhoudingsplicht want er wordt gevoelige informatie gedeeld tussen koper en verkoper en dit mag niet zomaar uitlekken. Dat hoort erbij en beschermt zowel jou als de andere partij. Daarnaast moet je onderhandelen. Dat is precies waarvoor dat onderzoek zo belangrijk is. Het is van groot belang dat je weet waar je mee bezig bent en alles weet over de koper of het bedrijf dat je gaat kopen dat nodig is voor een goede en soepele verkoop.