23 januari 2022

Beleggen in vastgoed

2 min read

Wie het besluit neemt om in vastgoed te investeren, heeft één doel voor ogen: zoveel mogelijk rendement halen. Een hoogst mogelijk rendement halen is niet zo een eenvoudige taak. Wil je graag een passief inkomen genereren, dan is het altijd goed de fijne kneepjes van het beleggen in vastgoed onder de knie te hebben. Met andere woorden willen beleggers die zich concentreren op vastgoed, hun geld het werk laten doen. Wat zeker in acht genomen moet worden in deze, is dat er regels en risico’s gekoppeld zijn aan het beleggen in vastgoed.

Hoe werkt het?  

Een van de meest voorkomende vorm van beleggen in vastgoed is dat je zelf een vastgoedobject koopt. Naar jouw eigen inzichten kun je deze verfraaien en vervolgens verkopen of verhuren. Natuurlijk is het de bedoeling dat je het verkopen en verhuren met een winstmarge doet. In vastgoed investeren kan dus zeker een ideaal uitgangspunt zijn om op een unieke manier winst te maken. Je moet bijvoorbeeld erop toezien dat je inkomsten uit de verkoop of huur van je vastgoed, hoger liggen dan de totale kosten die je hebt uitgegeven aan het object. Dit zal ervoor zorgen dat je jaarlijks een behoorlijk rendement ontvangt op je vastgoedbelegging. 

Aandachtspunt beleggen

Sta je op het punt om een woning te kopen en die vervolgens te verhuren, dan is de kans klein dat je hierop een hypotheek kan afsluiten. Bij hoge uitzondering kun je in aanmerking komen om het object tot 80% te laten financieren, maar in de meeste gevallen ligt dit veel lager. Het is voor jou dus koffiedik kijken wat het wordt. Een belangrijk aandachtspunt waarop je moet letten is dat de overdrachtskosten vanaf 1 januari 2021 bijgesteld is van 2% naar 8%. Het komt erop neer dat je eigen vermogen wel behoorlijk moet zijn om op een winstgevende manier een vastgoedbelegging te kopen. Het verhuur eigen woning tijdelijk zou in dit geval dan misschien wel een gunstige alternatief zijn, indien mogelijk. 

Beleggen op een andere manier

Je kunt het beleggen in vastgoed op een laagdrempelige manier houden. Dit kun je doen door te investeren in aandelen in de vastgoedsector. In dit kader kun je denken aan het beleggen in bedrijven die opereren in de vastgoedsector of vastgoedfondsen. De fondsen werken volgens een bepaald mechanisme waarbij het belegde vermogen geïnvesteerd wordt in winkelcentra. De winst wordt gehaald uit de opbrengsten die de huur van hun vastgoed met zich meebrengt. Een andere manier om het beleggen op een laagdrempelige manier te doen is om te kiezen voor beleggen in vastgoed Exchange Trading Fund. Hier heb je als belegger de mogelijkheid om verschillende vastgoedaandelen te koppelen aan je portefeuille met één belegging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *