Beste bijbanen voor studenten

Je studententijd is natuurlijk een ontzettend leuke periode in ons leven. Jonge studenten gaan op zichzelf wonen, en krijgen er meteen een stuk vrijheid en verantwoordelijkheid bij. Daarnaast horen bij het studentenleven ook vele feestjes, studentenverenigingen en leuke activiteiten. Natuurlijk is het wel zo dat studenten over het algemeen niet zoveel geld hebben en nu er ook geen studiebeurs meer is, zullen studenten er vaak voor kiezen om bij te lenen. Momenteel komen meer studenten met een studieschuld van de studie af komen. Het voordeel in Nederland is natuurlijk wel dat je zo goed als geen rente hoeft te betalen over je studentenlening maar tegelijkertijd kan een grote studentenlening wel invloed hebben op de aanvraag van je hypotheek. Daarom is het voordelig voor studenten om te proberen de studentenlening te minimaliseren of zo snel mogelijk af te betalen. Een bijbaan naast de studie is dan ook een goed idee. In dit artikel bespreken we de leukste bijbanen voor studenten.

Fietsbezorger

Tegenwoordig zijn er steeds meer thuisbezorg services die maaltijden bezorgen. Denk aan Foodora, Thuisbezorgd en Uber Eats. Wanneer je in een grote stad woont zoals Amsterdam of Utrecht dan kun je heel leuk als fietsbezorger voor een van deze websites werken. Het verdient goed en is natuurlijk ook nog goede sportieve activiteit. Het is vooral leuk in de zomer aangezien je kunt fietsen in lekker weer. Maar tegelijkertijd is het in de winter ook goed werk en zal het nog beter dan normaal betalen, bijvoorbeeld door de extra fooien die je tijdens slecht weer krijgt. Je kunt als je langer werkt als fietsbezorger ook investeren in een elektrische transportfiets. Deze stevige fiets is ideaal en je kunt er jaren mee vooruit.

Sales medewerker

Wanneer je een commerciële studie doet zoals bedrijfskunde of commerciële economie dan is het een heel goed idee om een bijbaan als sales medewerker te nemen. Hiermee doe je al relevante werkervaring op voor je toekomst en daarnaast zijn sales bijbanen vaak ook ontzettend goed betaald. De reden hiervoor is dat je vaak naast een basissalaris ook commissies ontvangt over wat je verkoopt.

Uitgaansfotograaf

Ben je een goede fotograaf en beoefen je al jaren fotografie als hobby? Dan kun je uitstekend bijverdienen als uitgaansfotograaf. Begin tegen lage prijzen of begin zelfs gratis en bouw een portfolio op waar je trots op bent. Dan kun je als freelancer tegen goede prijzen jezelf aanbieden bij clubs en ook festivals.