3 december 2021

De Beste Beleggingsfondsen in 2021

2 min read
de beste beleggingsfondsen

Wil jij een goed rendement, maar een laag risico? Dan komt een beleggingsfonds in aanmerking voor jou! De beste beleggingsfondsen zijn samenstellingen van aandelen.Wil jij weten welke beleggingsfonds het beste is of wil jij weten hoe het precies werkt? Lees dan gerust verder.

Wat zijn beleggingsfondsen precies?

Experts stellen zelf een beleggingsfonds samen. Een beleggingsfonds bestaat uit een portefeuille met verschillende aandelen. Deze aandelen hebben allemaal met elkaar te maken, dus eigenlijk investeer je in bijvoorbeeld een land of een sector. Daarnaast zijn er ook beleggingsfondsen die bestaan uit obligaties, vastgoed of een mix hiervan.

Het grote voordeel van beleggingsfondsen is dat het risico erg laag is. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om failliet te gaan. Andere aandelen zullen het compenseren.

Je kan investeren in beleggingsfondsen bij brokers. Goede voorbeelden zijn eToro, Libertex en DEGIRO. Elke broker verschilt weer van elkaar, dus let goed op waar je wilt beginnen!

de beste beleggingsfondsen

Rendement beleggingsfondsen

De Nederlandsche Bank heeft dit jaar een onderzoek gedaan. Dit onderzoek ging over het rendement van beleggingsfondsen in Europa. Er is geconstateerd dat Nederland hierin de koploper is.

Het beste rendement kan je halen uit beleggingsfondsen met aandelen. Het gemiddelde rendement van Nederland was 11,1%. Het gemiddelde van Europa was minder dan 9%.

Bij obligaties ligt het rendement een stuk lager. Dit komt door het risico dat je loopt. Het risico is bij obligaties erg laag. Het gemiddelde rendement voor obligaties in Nederland was 1,6%.

Bekende beleggingsfondsen waarin je zou kunnen investeren zijn: iShares NASDAQ 100 ETF of WisdomTree Cloud Computing Fund. Als je in deze beleggingsfondsen investeert, investeer je in een aantal grote bedrijven. Laatste jaar is de koers erg gestegen en de koers staat inmiddels een hoog punt dat nog niet eerder bereikt is.

Wil jij meer weten over beleggingsfondsen? Bekijk dan het volledige artikel op Bankr. Hier staat alle informatie die jij nodig hebt om te investeren in een beleggingsfonds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *