23 januari 2022

De creditcard voordelen

2 min read

Een creditcard is handig in eigen land, maar vooral in het buitenland en zeker buiten Europa. Buiten Europa kan je niet altijd met je normale pinpas betalen en is een creditcard een must. Binnen Europa verschilt dat nog wel eens, maar uiteraard wil je met je vakantie niet voor verrassingen komen te staan. Een creditcard brengt veel extra’s met zich mee*. Er zijn een aantal voorbeelden te noemen. Zo kan je op een snellere manier tol betalen, enorm makkelijk om online je vakantie te boeken, enorm makkelijk (vaak ook noodzakelijk) om een auto te huren in het buitenland, erg handig om als borg te gebruiken voor bijvoorbeeld je verblijfplaats en je hebt altijd geld bij de hand bij onverwachte situaties zoals ziekenhuisopname in het buitenland of autopech.

Wanneer je in het buitenland niet met je reguliere pinpas kan betalen, dan kan je in bijna in alle gevallen wel betalen met je creditcard. Enorm fijn dus. Daarnaast is er nog een groot voordeel voor de creditcard gebruikers; wat je koopt is meteen verzekerd! Dit geldt zowel voor aankopen in de winkel als online. Bijna alle aankopen die je met een creditcard doet (als je bij een goede creditcard verlener zit), is automatisch verzekerd. Je bent meestal verzekerd (gratis) tot 180 dagen na aankoop tegen verlies, beschadiging of diefstal. Bij een betere creditcard kan het oplopen tot een heel jaar!

In het geval van online, wanneer je bestelling niet wordt afgeleverd ben je verzekerd met de aflevergarantie. Hierdoor krijg je gewoon je geld terug wanneer niet geleverd wordt.

De aankopen met je creditcard worden eenmaal per maand afgeschreven. Het werkt dus als een soort afterpay, wat je net meer ruimte kan geven.

*= Deze voordelen en meer krijg je bij abn amro creditcards.