De meerwaarde van jouw geld te investering in vastgoed beleggen

Vastgoed beleggen is een uitstekende manier om een passief inkomen op te wekken. Je hebt er geen extra werk mee, je krijgt er extra inkomen door en door vastgoed beleggen geef je jouw spaargeld een waardevolle functie. Het is echter wel altijd belangrijk om te onthouden dat iedere vorm van beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Lees je dus altijd goed van te voren in over de markt, de werking en de grootste risico’s om ongewenste verrassingen in de toekomst te voorkomen.

Het verschil tussen vastgoed kopen en vastgoed beleggen

Vastgoed beleggen is een aantrekkelijke alternatieve optie om jouw geld te investeren en te beleggen. Jij belegt jouw geld in het kopen van aandelen die behoren tot onroerend goed. Het is vergelijkbaar als de klassieke beleggingsfondsen, maar in plaats van te beleggen in verschillende beursgenoteerde bedrijven, beleg jij in onroerend goed. Het is een bewezen succesvolle manier om te investeren in onroerend goed en het is een stuk aantrekkelijker en toegankelijker dan het kopen van vastgoed. Dit heeft te maken met een aantal zaken. Bij vastgoed beleggen ben jij niet de eigenaar van het pand, jij profiteert in principe alleen maar mee met het succes. Jij hebt dus geen omkijken naar het onderhoud, hoeft je geen zorgen te maken over huurders of het maken van schade. Je kunt ten alle tijden jouw aandelen doorverkopen terwijl jij niet zomaar kunt beslissen om een huis, flat of gebouw binnen een dag te verkopen om de volgende dag een volledige betaling te ontvangen. Vastgoed beleggen is daarom toegankelijk voor iedereen en is vrijwel mogelijk met ieder bedrag.

De voordelen

Beleggen is een deel van de beleggingsmarkt is extreem toegankelijk is voor verschillende investeerders. Je hoeft niet te beschikken over een miljoenen kapitaal om onroerend goed te kopen, want je kunt gewoon met een minimale investering een aantal aandelen op jouw naam krijgen. Ook bezit je vaak meerdere panden, waardoor jij jouw risico’s en kansen verspreid. Een ander voordeel is dat vastgoed beleggen handelt als een aandeel. Je kunt er een kopen bij de opening van de markt en verkopen voordat de markt sluit. Een ander voordeel is de veiligheid en betrouwbaarheid van de markt. Bedrijven die deze vorm van beleggen aanbieden, hebben een bewezen staat van dienst met meerdere jaren ervaring in de sector en worden ondersteund door voldoende kapitaal. Een bedrijf die vastgoed beleggen aanbiedt is bijvoorbeeld SynVest. Een betrouwbaar platform brengt jou al een heel eind, aangezien jij zelfverzekerder jouw investering instapt.

De nadelen

Iedere vorm van beleggen brengt verschillende risico’s met zich mee. Ondanks dat deze vorm van beleggen een vrij stabiele markt is, is er altijd een risico dat de aandelen gaan dalen net zoals dat de waarde van onroerend goed daalt. Het is veel vluchtiger als je het vergelijkt met de marktwaarde van eigendommen die over het algemeen in de loop van de tijd een gestage waardestijging ondergaan. De inkomsten van vastgoed beleggen kunnen ook worden bepaald door een dalende bezettingsgraad en toenemende leegstand van onroerend goed in de buurt of van het eigen pand.

Geef een reactie