Dit moet je weten van een persoonlijke rekening!

Meeste mensen sluiten een persoonlijke lening met veel gemak af. Dit lijkt voor sommige zelfs op gratis geld en daarom wordt er telkens gewaarschuwd dat geld lenen geld kost. Want dat is echt waar. Maar wanneer je toch een persoonlijke lening aangaat kies je natuurlijk voor eentje waar de rente zo laag mogelijk is. Maar hoe je nog slimmer met geld omgaat lees je in dit artikel. En misschien zorgt het er voor jou wel voor dat je meer spaart en uiteindelijk geen persoonlijke lening meer nodig hebt. Mocht je er toch niet uitkomen? Ga dan naar Cheapp voor de beste persoonlijke lening.

Is een persoonlijke lening echt nodig?

Hoe minder je leent, hoe beter je financiële positie is. Dit is niet alleen zo voor een persoonlijke lening, maar dit geldt ook voor het krijgen van een hypotheek. Een hypotheek is onvermijdelijk in Nederland. Meer dan de helft van Nederland heeft zeker een hypotheek nodig als het gaat om het kopen van een huis. Daarom is het altijd belangrijk om slim om te gaan met je geld. Want geld lenen kost niet alleen geld, het hebben van een persoonlijke lening zorgt voor een kleinere hypotheek.

Bedrijfsovername advies

Al het geld dat je wilt lenen bij de bank krijg je niet zomaar. Allereerst wordt er gekeken naar je inkomen en op basis hiervan concludeert de bank of je wel of geen geld kan lenen en hoeveel dat maximaal kan zijn. Daarnaast baseren zij ook op jouw inkomen hoeveel je zou kunnen aflossen maandelijks. Hiermee houden zij rekening met de rente. Hoe langer je aflost hoe lager de rente is. Met een doorlopend krediet is dit anders, net zoals rood staan heeft een doorlopend krediet een maximum maar kan je dit in delen verkrijgen. Anders dan een persoonlijke lening, is de rente over een doorlopend krediet variabel. Deze stijgt en daalt mee met het bedrag dat je leent.

Het beste wat je kan doen om een lening te vermijden is door zelf geld te gaan sparen. Dit kan lang duren, maar zorgt er wel voor dat je niet te veel uitgeeft en geen geld betaalt over het lenen van geld!

Geef een reactie