23 januari 2022

Drie aandachtspunten tijdens een scheiding

2 min read

Niemand trouwt met de verwachting dat hij in de toekomst gaat scheiden. Je wilt niet denken dat het je zal overkomen, maar als het wel zo is, zorg er dan voor dat je aandelen beschermd zijn. In het kort betekent een huwelijksovereenkomst het verdelen van uw bezittingen wat waarschijnlijk een van de meest omstreden delen van uw scheiding zijn. Welke stappen moet u ondernemen om ervoor te zorgen dat u uw zuurverdiende voordelen worden beschermd? (Bron: arnoudoostveen.nl).

1. Stel uw eigen krediet in

Dit geldt voor het gemeenschappelijke inkomen meer dan voor twee inkomens huishoudens. Als je thuis bent geweest met de kinderen terwijl je echtgenoot uitgaat om voor het gezin te zorgen, moet je stappen ondernemen om een eigen krediet te vestigen als er een scheiding dreigt te komen. Open een creditcard rekening in uw naam en sluit gezamenlijke rekeningen. Betaal uw rekeningen op tijd en volledig. Open persoonlijke controle-en spaarrekeningen om kredietverstrekkers te tonen u heeft goede geld gewoonten.

Pas op voor enige aanhoudende wederzijdse schuld; Verdeel het tussen de individuele kaarten op basis van wie wat heeft doorgebracht. Breng uw saldo, indien mogelijk, over naar een no-interest kaart. In het geval dat uw echtgenoot meer van de voordelen van de pensioenrekening krijgt, wilt u zo beschermd mogelijk zijn. 

2. Overweeg een financiële goeroe in te huren

Echtscheidingsadvocaten zijn uw hulp voor alle juridische aspecten van de scheiding, maar het zou geen kwaad kunnen om iemand in te huren die financiën kent om uw bezittingen te beschermen. Overweeg een gecertificeerde scheiding financieel analist, die is opgeleid om te weten hoe lange termijn financiële activiteiten, zoals pensioenrekeningen, zijn gestructureerd en de beste manier om ze te verdelen.

3. Dompel je niet onder in je pensioenrekeningen

Echtscheidingen kunnen prijzige zaken zijn, dus het kan verleidelijk zijn om uw IRA of pensioen in te tikken om de kosten voor de out-of-Pocket te compenseren. Dit zou een belangrijke faux pas kunnen blijken te zijn. De meeste accounts hebben een 10% straf om in te trekken voordat je op de leeftijdsgrens bent, dus wees bewust over het nemen van de duik. Je bent beter af te lenen van vrienden of familie. Zelfs het zetten van de extra saldo op een creditcard zal gunstiger zijn dan de kosten van het nemen van geld van een rekening die belastingvrij groeit. Let dus goed op de pensioen tijdens een scheiding.