27 oktober 2021

Een autoverzekering afsluiten? Hier moet je op letten!

2 min read

Als auto-eigenaar in Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Veel mensen betalen echter te veel voor hun autoverzekering. Zonde, want door autoverzekeringen te vergelijken kun je jaarlijks gemakkelijk tientallen euro’s besparen. Benieuwd hoe je kiest voor de juiste verzekering én hoe je kunt besparen? In dit artikel vertel ik je er meer over.

De juiste dekking kiezen

Voor welke dekking kies je bij het afsluiten van een autoverzekering? Voor een hoop mensen is dit de lastigste vraag bij het afsluiten van een verzekering. Uiteraard wil je met een veilig gevoel de weg op kunnen, maar je ook opletten dat je je auto niet oververzekerd.

Om het kiezen van de juiste dekking wat gemakkelijker te maken, bestaat er een richtlijn. Wil je een auto verzekeren die maximaal vijf jaar oud is? Dan is het verstandig om te kiezen voor een allrisk verzekering. Is je auto zes tot tien jaar oud? Ga dan voor een WA+ verzekering. Als de auto in kwestie tenminste tien jaar oud is, dan is een WA-verzekering aan te raden. Heb je een bijzondere (oudere) auto met een hogere dagwaarde en wil je deze verzekeren tegen diefstal? Zorg dan dat je over een taxatierapport beschikt. Alleen op die manier kun je de werkelijke waarde van de auto goed verzekeren bij diefstal.

Schadevrije jaren

Heb je schadevrije jaren opgebouwd? Dan wordt dit bijgehouden in een landelijk systeem (Roy Data). Verzekeraars kunnen dus checken of je daadwerkelijk schadevrije namen op je naam hebt opgebouwd. Met schadevrije jaren kun je extra korting krijgen op je autoverzekering. Ook je gezinsleden kunnen hiervan profiteren! Wil je weten hoe? Bel of WhatsApp dan Vergelijkdirect.com via 035-6857888.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken!

Als je weet voor welke dekking je moet kiezen, kun je het aanbod van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Onderling kunnen er grote verschillen zijn tussen aanbieders waarmee je op jaarbasis gemakkelijk tientallen euro’s kunt besparen! Als je er zeker van wilt zijn dat je de meest voordelige keuze maakt, is het dus verstandig om goed te vergelijken. 

Met de komst van het internet is het natuurlijk een stuk gemakkelijker geworden om verzekeringen met elkaar te vergelijken. Tegenwoordig bestaan daarvoor verschillende handige en betrouwbare websites, zoals Vergelijkdirect.com. Op dit soort vergelijkingswebsites voer je je wensen in en krijg je gelijk het aanbod van verschillende verzekeraars te zien. Je kunt hier niet alleen terecht als je op zoek bent naar een autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook voor een motor-, brommer- of caravanverzekering.