Een gouden investering doen


Goud, een prachtig stuk metaal wat voor heel veel gebruikt wordt. Natuurlijk is de bekendste vorm van gebruik sieraden. Vrouwen worden er wild van en ontvangen het dan ook graag. Komt ook vaak omdat trouwringen hier vrijwel altijd van gemaakt worden. Maar niet als mooi pronkstuk is dit voorkomend. In de mobiele telefoon zitten ook kleine stukjes goud. Met genoeg oude mobieltjes kan je bijvoorbeeld een ring maken. Dit zullen er rond de 200 zijn, nog even verzamelen dus. 

Hoe werkt het investeren?


Goud kopen weet je al dat het kan. Maar beleggen in goud? Dat is even nieuw. Je hebt vast wel eens gehoord van online valuta zoals Bit-Coin. Dit is eigenlijk het zelfde principe. Je koopt iets in voor een bepaalde waarde die automatisch door de markt is vastgesteld voor dat moment. En vanaf dat moment behoud je het goud tot de waarde er van stijgt boven de prijs dat jij het hebt ingekocht. Als het moment zo ver is kan je er voor kiezen om het te verkopen. Of je wacht tot het misschien nog meer gaat stijgen.
Natuurlijk kan het zo zijn dat het alleen maar blijft dalen. De meeste mensen kiezen er dan voor om er ook snel uit te stappen voordat ze meer verlies leiden. Je kan het ook zien als een mogelijkheid om nog meer in te kopen voor minder. Alhoewel dit een zeer onwaarschijnlijke gebeurtenis is in de goud markt. Dit komt omdat goud een echt product is wat je kan aanraken. En daarnaast de enige aanbieder is van goud, logisch.
Het stijgen en dalen heeft ook te maken met vraag en aanbod. Als veel mensen besluiten om ineens veel goud te kopen, stijgt de waarde. En als het een overbodige luxe is waar mensen geen behoefte aan hebben om te kunnen dragen. Dan gaat ie snel naar beneden. Dit zal in kleine percentages maar kunnen oplopen. 

Waar kan je investeren?


Je hebt nu interesse gekregen om te investeren in goud. Maar waar kan je dit dan doen? Hier zijn speciale banken voor waar het wordt opgeslagen. In deze mega kluis kan jij je eigen plek aanvragen bij het kopen van goud. En het goud dat je wilt kopen kan je ook daar doen. Per 10 gram, 100, 500 of zelfs 1000 gram. Bij 1000 gram aan goud zal je meer te maken krijgen met de dalingen en stijgingen.

Niet alleen op bij zo’n locatie kan jij dit kopen. Maar ook online. Als je online op de site kijkt heb je vaak een live feed van de actuele waarde. Handig om te kijken of het nu het juiste moment is om te investeren in goud. Het is dus net zo simpel als beleggen in online valuta maar dan stabieler.

Maar ook met goud moet je BTW betalen als je het koopt of verkoopt. Dit zal vaak maar rond de 1% vallen.

Geld opslaan


Je zou natuurlijk ook het kunnen kopen om je geld in een veiligere plek op te slaan. Misschien haal je er nog meer uit ook als je het weer opneemt.