Een hond als huisdier nemen

Honden worden in Nederland veel gekozen om als huisdier te hebben. Zelf houd ik ook veel van honden en heb ik al twee honden gehad in mijn leven. Ik ben grotendeels dus opgegroeid met honden en daar kijk ik met een goed gevoel op terug. Naast dat ik honden als huisdier had, had ik ook nog wat vissen en een parkiet. Dat vond ik ook leuk om te hebben, maar mijn voorkeur ging natuurlijk uit naar de honden. Het waren echt goede maatjes van mij waar ik veel tijd mee heb doorgebracht. Het was altijd leuk om mijn honden uit te laten en om daarmee te spelen. Honden zijn ook altijd erg vrolijk als je weer thuis komt. Dus wanneer je een lange dag hebt gehad, is niks leukers dan thuis te komen bij erg enthousiaste honden die je weer een beter humeur geven. Verder is het ook leuk om je hond te zien opgroeien en om hem bepaalde trucks en andere dingen aan te leren. Maar bij de opvoeding van een hond zal je wel veel vrije tijd over moeten hebben, want de opvoeding van een hond is erg tijdsintensief. Daarnaast krijg je ook veel meer verantwoordelijkheid, want een puppy kun je ook wel vergelijken met een klein kind. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en een aantal van die punten zal ik hieronder verder toelichten.

Er komt er nog veel bij kijken

De opvoeding van een hond kost niet alleen veel tijd en moeite, maar je zult er ook wel veel geld aan kwijt zijn. Zo moet je hond toch wel regelmatig naar de dierenarts gaan voor inentingen en voor controles. Ook zou je hond een ziekte kunnen krijgen of een blessure kunnen oplopen. Daarom is het van groot belang dat je veel zorg op je neemt. Tijdens de opvoeding van je hond zal je ook een puppycursus moeten volgen en hem laten wennen aan andere honden. Het is belangrijk dat je hond goed overweg kan met andere honden. Dat zal bijdragen aan de ontwikkeling van je hond. Je wilt natuurlijk een sociale hond en niet een gemene of valse hond. Zulke honden zijn niet fijn om te hebben of die om je heen te hebben. Een hondenbeet is iets waar je liever niet mee te maken wilt krijgen. Maar de kans is erg klein dat je hond bij een liefdevolle opvoeding een gemeen karakter kan krijgen. Dus zorg ervoor dat je veel aandacht besteedt de opvoeding van je hond. Naast dat je veel tijd, moeite en geld kwijt zal zijn aan een hond, is het naar mijn mening het achteraf allemaal waard geweest.