3 december 2021

Een kantoor verbouwen doe je zo

2 min read

Het coronavirus raast door ondertussen al meer dan een half jaar door het land. En hoewel ik geen viroloog ben verwacht ik niet dat dit virus de komende maanden opeens zal verdwijnen. Het coronavirus heeft voor veel bedrijven een negatieve impact gehad. Zo werken de meeste mensen thuis en staan de kantoren leeg. Dit is dan ook het moment om de kantoorruimte te verbouwen. Als je onder normale omstandigheden het kantoor wilt verbouwen zal dat vaak in verschillende fases moeten om het bedrijf draaiende te houden. Daarnaast staat er normaal gesproken een enorme tijdsdruk achter de verbouwing om het kantoor zo kort mogelijk gesloten te houden. In coronatijd speelt dit allemaal niet. Hierdoor kan je redelijk efficiënt en goedkoop het kantoor verbouwen of opknappen. In deze blog geef ik een aantal tips waar je aan moet denken bij het verbouwen van een kantoor.

Indeling

In een kantoor is de indeling vaak van groot belang. Je wilt dat de verschillende teams een eigen plek hebben en dat zij goed met elkaar kunnen communiceren. Het is dus handig als teams die met elkaar samenwerken ook bij elkaar in de buurt zitten. Hierdoor kunnen zij gemakkelijk bij elkaar langs gaan om zaken te bespreken.

Open ruimtes

Bij een kantoor is het van belang dat er voldoende open ruimtes zijn. Open ruimtes geven de werknemers de mogelijkheid om contact te hebben met collega’s. Je ziet namelijk dat in kantoren met allerlei aparte ruimtes er minder wordt gesproken tussen de collega’s. Deze korte gesprekken die collega’s onderling hebben zijn niet alleen van belang voor het welzijn van de werknemers, ze kunnen ook nog een van belang zijn voor het hele bedrijf. Vaak komen er enorm innovatieve oplossingen is meerdere collega’s met elkaar praten. Door collega’s de mogelijkheid te geven om meer met elkaar te praten zullen er ook meer innovatieve ideeën binnen de organisatie ontstaan.

Afval afvoeren

Bij een verbouwing van een kantoor is er veel afval dat dient te worden afgevoerd. Een afvalcontainer huren is tegenwoordig natuurlijk heel erg eenvoudig en met een paar drukken op de knop geregeld. Wat bedrijven vaak vergeten is dat de afvalcontainer ook op een plaats moet worden neergezet zodat het afval er eenvoudig heen kan worden gebracht, maar de afvalcontainer ook eenvoudig kan worden opgehaald. Daarnaast moet je eraan denken dat in sommige gevallen een vergunning moet worden aangevraagd als de afvalcontainer op de openbare weg zal komen te staan. Zorg dat je dit van te voren hebt gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *