3 december 2021

Een zakelijke autoverzekering vergelijken, is dat zinvol?

5 min read

Wanneer we alle verschillende soorten autoverzekeringen op de markt ten opzichte van elkaar gaan vergelijken kunnen we vaststellen dat er sprake is van grofweg twee verschillende opties. In eerste instantie is er de private en anderzijds is er de zakelijke autoverzekering. In principe zijn de voorwaarden van beide verzekeringen telkens zo goed als hetzelfde. Het enige verschil (dat toch wel belangrijk is) is terug te vinden in het karakter van het voertuig waarvoor de verzekering wordt afgesloten. Voor voertuigen die voor zakelijke doeleinden worden ingezet geldt dan ook dat er (eigenlijk verplicht) een zakelijke autoverzekering voor dient te worden afgesloten. Wil jij graag een auto zakelijk verzekeren? Dan zal het ook direct duidelijk worden dat een zakelijke autoverzekering vergelijken je altijd behoorlijk wat financieel voordeel kan opleveren. Of en waarom het uitvoeren van een vergelijking nu precies zinvol is laten we je graag ontdekken hier op deze pagina.

Waarom moet je een zakelijke autoverzekering vergelijken? 

Niet alleen voor de gewone autoverzekering, maar ook voor de zakelijke variant geldt dat je er rekening mee kan houden dat ze ongelofelijk concurrentieel zijn. Dit betekent dat je in de praktijk eigenlijk behoorlijk eenvoudig een besparing kan realiseren op dit type van verzekering. De zakelijke autoverzekering vergelijken gebeurt wel doorgaans op basis van algemene gegevens. Er wordt daarbij dus geen rekening gehouden met zaken zoals je persoonlijk schadeverleden. Het is dan ook lang niet altijd zo dat de uitkomst van je vergelijking honderd procent sluitend is. Aan de hand van je eventuele negatieve schadeverleden kan de premie dus nog worden aangepast.

Breng de kosten van je zakelijke autoverzekering in, in de boekhouding

Een niet onbelangrijk voordeel waar je over beschikt voor wat je zakelijke autoverzekering betreft heeft te maken met het feit dat je de kosten van deze verzekering in kan brengen in je onderneming. Dat is iets wat voor particulieren natuurlijk niet tot de mogelijkheden behoort. Dit gegeven zorgt ervoor dat je de kost kan aftrekken van de belastingen die aan het einde van het jaar normaal verschuldigd zouden zijn. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je de BTW op de verzekering terug kan vorderen. Ook dat is uiteraard alleen maar mooi meegenomen.

Bovenstaande kan ervoor zorgen dat bedrijven net wat minder geneigd zijn om de zakelijke autoverzekering die ze wensen af te sluiten te gaan vergelijken. Men kan namelijk toch de kosten afboeken in de onderneming. Dat is natuurlijk een feit, maar toch is elke besparing uiteraard mooi meegenomen. Je zakelijke autoverzekering vergelijken is dan ook zeker en vast wel belangrijk.

Hoe verloopt een zakelijke autoverzekering vergelijken?

Ben je overtuigd van het nut van een zakelijke autoverzekering vergelijken? Dan spreekt het voor zich dat je ook graag precies zal willen weten hoe je daarvoor nu echt te werk moet gaan. In eerste instantie zal je moeten onderzoeken op welke website je de vergelijking gaat uitvoeren. Op dit vlak kan je een keuze maken tussen twee concrete opties. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Een vergelijking uitvoeren op de website van een verzekeraar; 
  2. Een vergelijking uitvoeren op een objectieve vergelijkingssite; 

Beide opties kunnen in principe overwogen worden. Dit gezegd hebbende is het zo dat je vaak uitsluitend bij de tweede optie daadwerkelijk bent verzekerd van een echt objectief eindresultaat. Een zakelijke autoverzekering vergelijken doe je dan ook eigenlijk altijd het best op een echte, objectieve vergelijkingssite. Op deze manier ben je immers pas echt zeker van het beste resultaat.

Welke zakelijke autoverzekering heb je nodig?

Van cruciaal belang om rekening mee te houden is dus in ieder geval dat je er voor je zakelijke voertuigen voor moet kiezen om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Een standaard, private autoverzekering volstaat dus helemaal niet. Dit is meteen ook de eerste filter die je moet instellen op het ogenblik dat je een vergelijking voor een zakelijke verzekering wenst uit te voeren. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je ook even moeten kijken naar de verschillende soorten autoverzekeringen die er op de markt afgesloten kunnen worden. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen:

  1. De WA-verzekering;
  2. De beperkt cascoverzekering;
  3. De volledige cascoverzekering; 

De WA-verzekering voor zakelijke voertuigen is de meest beperkte verzekering van allemaal. Dit maakt ze ook tot de meest voordelige optie. Je dient er echter rekening mee te houden dat het merendeel van de zakelijke voertuigen behoorlijke afstanden overbruggen op jaarbasis. Dat kan ervoor zorgen dat deze verzekering gewoon veel te beperkt is. Is dat het geval? Dan zal je toch aangewezen zijn om te kijken in de richting van één van de andere autoverzekeringen. De beperkt cascoverzekering is wat dit betreft een stukje uitgebreider omdat ze verschillende vormen van eigen schade dekt. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om stormschade, brandschade, etc. De schade die je zelf aan je auto aanbrengt zal in deze situatie dus voor alle duidelijkheid niet zijn gedekt. Daarvoor ben je aangewezen op een zakelijke volledige cascoverzekering of een allrisk.

Allrisk zakelijke autoverzekering vergelijken

De meest complete zakelijke autoverzekering die je kan afsluiten is de zogenaamde allrisk. Voordat je aan de slag gaat met een dergelijke zakelijke autoverzekering vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er rekening moet worden gehouden met verschillende zaken. Stel jezelf bijvoorbeeld vooral eerst even de vraag of je wel echt behoeften hebt aan een allrisk. Niet alleen de waarde van je zakelijke voertuig is hiervoor bepalend, maar ook bijvoorbeeld de afstand die je op jaarbasis aflegt. Ben jij ervan overtuigd dat je echt behoeften hebt aan een zakelijke allrisk autoverzekering? Dan hoeft er je uiteraard helemaal niets meer tegen te houden om over te gaan tot het afsluiten van deze verzekering. Dit type van zakelijke autoverzekering vergelijken zorgt er in de praktijk voor dat je altijd een relatief hoge periodieke verzekeringspremie zal moeten betalen. Daar krijg je echter natuurlijk wel ook een groot aantal fantastische dekkingen voor in de plaats. Hoe dan ook, een zakelijke autoverzekering vergelijken is een absolute must wanneer je ervoor wil zorgen dat je nooit te hoge kosten dient te betalen. Dit is dan ook zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden. Wel snel weten waar je aan toe bent? Kijk dan eens op www.diks.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *