3 december 2021

Een zakelijke lening afsluiten: wat moet je weten?

2 min read

Een zakelijke lening verschilt enorm met een prive lening. Voor je een zakelijke lening gaat afsluiten is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn en wat deze inhouden. Tevens is het verstandig wat voorbereidingen te treffen wanneer u van plan bent een lening aan te vragen voor je onderneming. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. 

Een zakelijke lening wordt vaak gebruikt voor de financiering van nieuwe machines transportmiddelen of apparaten, overname, aankoop of verbouwing van eigen pand en uitbreiding van het bedrijf in de breedste zin. Een zakelijke lening heeft een vaste looptijd die van tevoren wordt vastgelegd. De rente kan vast of variabel zijn. Naast het rentepercentage moeten de afsluitkosten van het leenbedrag ook worden betaald. 

Voorbereidingen

Het is goed om vooraf aanbieders te vergelijken, om zo tot de juiste match te komen die overeenkomt met de situatie en wensen van de onderneming. Het is voor jezelf en de onderneming om een plan te hebben voor de financiering. Tevens is dit plan van noodzaak wanneer u de verstrekkers op uw wensen en situatie gaat uitkiezen. Niet alleen tijdens het vergelijken van aanbieders is zo een plan noodzakelijk, ook wanneer u een aanbieder heeft gekozen. Aan de hand van een plan van financiering en de financiële status van de onderneming bepaalt een verstrekker namelijk of het wel of geen risico is om in de onderneming te investeren. 

 

Een aantal vragen waar je over na moet denken zijn:

  • Wat is de financiële status van het bedrijf en hoe staat de groei van het bedrijf er verder voor?

  • Waarvoor wil je de lening gebruiken? En om welk bedrag gaat het?

  • Waar komt de aflossing vandaan? En hoe snel ga je het aflossen?

  • Wat mogen de kosten van de lening zijn?

Gebruik de jaarcijfers van de onderneming bij het maken van de begroting, dit is belangrijk om de financiële status van de onderneming inzichtelijk te maken. 

Nuttige tools

Een handige website die je kunt gebruiken bij de voorbereidingen, en tevens bij de aanvraag van een zakelijke lening is zakelijkbankieren.nl Op deze website kun je met de tools bijvoorbeeld de beste financieringsdeal vinden en aanbieders vergelijken. Heeft u de lening snel nodig? Via deze website kunt u verschillende leningen vergelijken waarbij u snel zakelijk geld lenen kan, namelijk binnen 24 uur. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer een snelle beslissing nodig is wanneer een mogelijkheid zich doet om te groeien of wanneer er plots machines kapot zijn gegaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *