Financieel voordeel dankzij innovatie

geld

Als ondernemer heb je het niet altijd makkelijk in de grote technologische wereld vol concurrentie. Innovatie op het gebied van technologie is een proces dat continu doorgaat. Dit is iets waar je ook als ondernemer niet onderuit komt. De concurrentie zit namelijk niet stil. Waardoor ook jij zult moeten investeren in technologische ontwikkelingen. Gelukkig steunt de overheid ondernemingen hierin middels een mooie subsidieregeling.

Heb jij recht op een WBSO subsidie?

Om als ondernemer mee te kunnen doen op de markt is investeren in innovatie belangrijk. Aan deze investeringen hangt vaak wel een serieus prijskaartje. Toch hoef je deze investeringen vanwege de kosten niet te laten. Je kunt hiervoor namelijk door de overheid worden gecompenseerd. Het is in Nederland als ondernemer mogelijk om een WBSO subsidie te krijgen. Je kunt een WBSO aanvragen als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Uiteraard dien je over een onderneming te beschikken. Daarnaast moet bij deze onderneming technisch personeel in loondienst zijn. Tot slot moet je aan de ontwikkeling van technische producten of aan technisch wetenschappelijk onderzoek werken. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan heb je recht op een WBSO subsidie.

Ook fiscaal aantrekkelijk

De WBSO subsidie is voor jou als ondernemer uiteraard heel aantrekkelijk. Zo kun je toch de concurrentie de baas blijven zonder financieel zwaar geraakt te worden. Maar ook fiscaal biedt deze subsidieregeling jou voordelen. Wanneer je een WBSO subsidie ontvangt, kun je namelijk ook in aanmerking komen voor de innovatiebox. Deze box heeft betrekking op een speciaal belastingtarief omtrent de winstbelasting. Het winsttarief van deze box is aanzienlijk lager dan de reguliere winstbelastingtarieven. We kunnen dus wel stellen dat WBSO subsidie enkel financiële voordelen kent. Uiteraard kom je niet zomaar in aanmerking voor het speciale belastingtarief. Je zult hiervoor zelf een aanvraag in moeten dienen.

Voorwaarden speciaal belastingtarief

De aanvraag voor het speciale belastingtarief dient te worden ingediend bij de Belastingdienst. Deze aanvraag wordt niet zomaar toegekend. Er zijn namelijk een aantal strikte voorwaarden waaraan een ondernemer moet voldoen. Allereerst is het van belang dat de ondernemer een WBSO subsidie ontvangt. Vervolgens wordt er gekeken naar de ontwikkelde producten. De producten dienen geheel door de onderneming zelf tot stand te zijn gebracht. Dit houdt in dat al het speur- en ontwikkelingswerk voor eigen rekening en risico van de onderneming is gedaan. De laatste voorwaarde heeft betrekking op de winst. Enkel de winst die voortkomt uit de ontwikkelde producten valt onder het speciale tarief. Voldoe jij met jouw onderneming aan al deze voorwaarden? Dan heb je naast recht op de subsidieregeling ook recht op een speciaal belastingtarief.

Geef een reactie