27 oktober 2021

Groene zakelijke energie is de toekomst

3 min read

In Nederland stappen steeds meer ondernemers over op een groen zakelijk energiecontract. Dat is niet voor niets het geval: een groot deel van hen vindt het belangrijk om iets te betekenen voor een betere wereld. Wat ook meespeelt, is het feit dat de overheid grotere bedrijven verplicht om iets te doen aan het verduurzamen van de onderneming. Volgens de Wet Milieubeheer moet ieder bedrijf dat jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt iets aan energiebesparende maatregelen doen, zoals de overstap naar groene energie. Gelukkig zijn er veel voordelen te ontdekken aan groene stroom voor je bedrijf.

Beter voor het milieu: groen energiecontract

Een van de redenen dat steeds meer ondernemers kiezen voor groen zakelijk energie vergelijken, is omdat ze een steentje bij willen dragen aan een groenere wereld. Dat kan met groene stroom heel goed, omdat deze vorm van energie net iets meer verantwoord is dan de keuze voor grijze energie. Dat zit ‘m vooral in de manier hoe beide vormen energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze stroom komt veel CO2 vrij. Zoals je waarschijnlijk wel weet is CO2 slecht voor het milieu. Kijken we naar de productie van groene energie dan zien we dat daar veel minder CO2 vrijkomt. Ook wordt er gekeken naar de energiebronnen waaruit beide vormen stroom energie putten. Bij grijze stroom wordt er geput uit fossiele brandstoffen, zoals aardolie en steenkool. Dit zijn bronnen die op een dag op zullen zijn. Groene energie wordt echter gehaald uit onuitputtelijke bronnen, namelijk natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Dit zijn bronnen die altijd zullen bestaan, dus het is niet erg dat er uit geput wordt.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat natuurlijk ook een groot voordeel is van groene energie is dat je deze vorm stroom helemaal zelf op kunt wekken. Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Dat betekent dat je met groene energie ervoor kunt zorgen dat je (deels) zelfvoorzienend bent. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn zonnepanelen en een omvormer. Het is afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Des te meer panelen je moet hebben, des te duurder je uiteraard uit bent. Wat wel goed is om te weten, is dat je de kosten van deze zonnepanelen er binnen een bepaald aantal jaren uit hebt. Dat komt omdat je niets meer hoeft te betalen voor de energiekosten – energie uit de zon is immers gratis! Dit is vooral handig om te onthouden bij het begin van de investering; wanneer je de kosten van zakelijke zonnepanelen ziet. Nadat je investering eruit is, profiteer je van gratis stroom. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee, dus je kunt je vast wel voorstellen hoe lang je vervolgens geniet van gratis energie. Ideaal voor de wereld én voor je portemonnee.

Groene energie is betaalbare energie

Uiteraard hoef je niet direct zakelijke zonnepanelen aan te schaffen om zo iets te betekenen voor het milieu. Je kunt er ook voor kiezen om eerst ‘alleen’ over te stappen op groene stroom. Groene energiecontracten waren tot een aantal jaren geleden vaak veel duurder dan grijze energiecontracten. Vandaag de dag is dat allang niet meer het geval, hoewel veel mensen dat nog denken. Je kunt net als bij grijze stroom beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk om zo de beste deal te scoren. Dat doe je met behulp van een zakelijke energievergelijker; een tool die voor jou op zoek gaat naar meerdere matches. Hieruit kies jij het energiecontract dat het beste bij je bedrijf past. Goed om te weten: dit soort tools zijn onafhankelijk en laten altijd het complete aanbod zien. Dat betekent dat verder zoeken geen zin heeft. What you see is what you get; het meest voordelige contract staat dus ook tussen dit aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *