Handige hypotheek tips

Bij het afsluiten van een hypotheek moet je op veel dingen letten. Als je je weg niet kent, kun je gemakkelijk in valkuilen trappen. Dit kan je dan veel geld kosten. Wij hebben hier enkele tips verzameld, zodat dit jou niet gebeurt. Zo voorkom je te hoge kosten en risico.

Hypotheekrente

Als je je maandlasten zo laag mogelijk wilt houden, moet je niet alleen op basis van de hypotheekrente vergelijken. Een lage hypotheekrente is namelijk geen garantie voor lage maandlasten. Er zijn meerdere punten die hierop een uitwerking hebben. Hier hoort bijvoorbeeld ook de looptijd bij. Pas dus op voor dat je een te snelle beslissing maakt.

Kortingsacties

Aanbieders komen vaak met grote kortingsacties. Deze lage rente geldt wel alleen voor een korte termijn. Na deze periode moet de rente weer vastgezet worden. De kans is groot dat de maandlasten dan weer omhoog gaan. Dit is natuurlijk afwachten en zien wat voor een rente ze je dan aanbieden. Uiteindelijk is het dan jouw keuze om deze te accepteren. U kunt namelijk ook ervoor kiezen over te stappen naar een andere aanbieder. Pas op ook het oversluiten van je hypotheek kost je geld. Ga dus berekenen welke optie op lange termijn goedkoper is.

Hypotheekadviseur

Je weg vinden is geen gemakkelijke taak. En als je weet dat je misschien niet de juiste keuze hebt gemaakt is dit natuurlijk jammer. Het is dan een goed idee om een hypotheekadviseur in te schakelen. Dit kost je misschien iets meer, maar op lange termijn weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Op www.roche.nu kun je hier meer over lezen.