Hoe financier je het best je nieuwe auto?

Een nieuwe auto kopen, maar je wilt niet meteen je hele spaarrekening leegmaken? Dat is normaal, een auto kopen is een grote uitgave. Ook al heb je niet het geld om een auto te financieren, betekent dit niet dat je op je nieuwe auto moet wachten. Hieronder zijn enkele opties die je kunt gebruiken om met je nieuwe auto te financieren.

Lening afsluiten

Je kunt een lening afsluiten voor je auto. Hier heb je twee verschillende opties. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd en rente vast, je weet dus precies hoeveel je voor hoeveel manden moet betalen. Nog een voordeel is dat je meteen de eigenaar bent van je nieuwe auto. Bij een doorlopend krediet is eer geen vaste looptijd en kun je altijd geld lenen tot dat je aan je afgesproken limiet bent aangekomen. Het nadeel is dat de rentepercentage kan stijgen in de loop van de lening. Voor een auto is het dus beter om voor de persoonlijke lening te gaan, omdat je voor je auto maar een vast bedrag nodig hebt.

Afbetalen bij de dealer

Een andere optie is het afbetalen van een lening bij de autodealer zelf. Dit lijkt vaak op een goede optie, maar je kunt hier veel geld kwijt zijn. Als je toch wel voor deze optie wilt kiezen is het belangrijk dat je alle voorwaarden snapt, want meestal zijn de deals niet zo goed als dat ze lijken. Nog een nadeel hier is dat het auto niet van jou is tot dat je het bedrag hebt afbetaald. Lukt het dus niet om de lening af te betalen, moet je het auto weer inleveren.

Een private lease aanvragen

Bij deze optie zal het auto nooit echt van jou zijn. Na de lease periode zul je het auto weer moeten inleveren. Zou je vroeger van je contract af willen zijn zal dit ook veel geld kosten. Ook deze optie is niet ideaal als je de eigenaar van een nieuwe auto wilt worden.

De beste optie is dus om een persoonlijke lening op te nemen. Maar ook hier moet je voorzichtig zijn want geld lenen kost ook geld, dus altijd goed de voorwaarden lezen.