Hoe kunt u het beste leningen vergelijken?

U bent op zoek naar een lening, maar als u meerdere opties heeft, kan het zoeken naar de beste en goedkoopste lening behoorlijk ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Met verschillende leenvoorwaarden, termijnen, rentes en maandelijkse betalingen kan het vinden van de beste deal flink wat werk van u vergen. Er zijn enkele basiszaken waar u rekening mee moet houden voordat u voor een lening kiest die het beste bij u past.

Leningstermijn in jaren

Kredietverstrekkers kunnen persoonlijke leningen op korte en lange termijn aanbieden. De leentermijnen variëren doorgaans van 12 maanden tot 180 maanden, maar bepaalde kredietverstrekkers kunnen ook een verlengde leenperiode aanbieden. Echter is een langer termijn niet altijd beter. Een langlopende lening leidt tot lagere maandelijkse betalingen, maar het betekent ook dat u op de lange termijn meer rente betaalt. Vergelijk daarom altijd per lening de verschillende leentermijnen en kies indien mogelijk de kortste leentermijn die er voor u beschikbaar is. 

De rente is dé belangrijkste factor waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de soort lening. 

Mocht uw salaris veranderen en u meer geld gaan verdienen, kunt u overwegen uw lening vervroegd af te betalen om rentekosten te besparen en het gedoe met maandelijkse betalingen sneller te stoppen. Vergeet alleen nooit om eerst de kleine lettertjes te controleren, zo weet u vooraf altijd of het de moeite waard zal zijn. 

Online vergelijken

Wist u dat u online al veel inzichten kunt krijgen in de verschillende soorten leningen door middel van een onafhankelijke vergelijkingssite? Zo laat de website van Geld.nl u niet alleen uw mogelijkheden zien, maar leggen ze ook in brede mate uit waarin de vele soorten leningen met elkaar verschillen. Komt u er niet helemaal uit? De klantenservice staat elke werkdag zowel via de mail als telefonisch voor je klaar. 

Succes! 

Geef een reactie