23 januari 2022

Hoe werkt zzp factoring?

2 min read
Betaling
Zzp factoring

Heb jij al eens van ZZP factoring gehoord? Ik had er nog nooit van gehoord tot ik er via een netwerkborrel over hoorde. Als zzp-er werk ik hard om rond te kunnen komen. Hoe meer opdrachten ik doe, hoe meer ik betaald krijg. Dat klinkt logisch. Maar daarom heb ik eigenlijk te weinig tijd voor allerlei zaken er om heen. En wat voor mij altijd een grote bron van frustratie is, is het debiteurenbeheer. Je hebt leuk contact met een klant, prima samengewerkt en na het beëindigen van de opdracht stuur je jouw factuur. En dan, blijft het stil. Herinneringen sturen, er achteraan bellen. Ontzettend vervelend en bovendien kost het erg veel tijd. En dat niet alleen, je wacht ook nog steeds op je betaling terwijl je eigen vaste lasten wel gewoon door gaan.

Geld

Zzp factoring door Finqle

Tijdens een netwerkborrel wees iemand mij op de mogelijkheid van zzp factoring. Hierbij besteed je jouw factuur als het ware uit aan een factoring bedrijf. Finqle is zo’n bedrijf en het werkt heel simpel. Je meldt jou en je opdrachtgever aan bij Finqle. Zij checken vervolgens de kredietwaardigheid van jouw klant om zo hun eigen risico in te schatten. Bij akkoord krijg je een voorstel en teken je de overeenkomst. En dan betalen zij jouw factuur. Hierbij betaal je een percentage van jouw factuur aan hen, dit wordt dan in mindering gebracht op je betaling. En dan is het voor jou klaar. Je factuur is betaald, je hoeft nergens meer achteraan en kunt gewoon door met je volgende project. Jou opdrachtgever betaalt jouw factuur rechtstreeks aan Finqle en aanmaningen of herinneringen versturen zij. Ook het risico op wanbetaling is voor hen. Dat scheelt jou zorgen en gedoe. Ik vind het ideaal. Het bespaart mij veel tijd en stress.