Incassobureau op je dak. Wat nu?

incassobureau deventer

Als je te maken krijgt met een incassobureau dan is het handig om te weten wat je kunt doen en wat de mogelijkheden zijn. In dit artikel gaan we het hebben over wat je kunt doen als je een incassobureau in Deventer op je dak krijgt. Het is belangrijk om doordacht je standpunt in te nemen. Als je fout zit, dan is het slim om zo snel mogelijk te betalen. Als je goed zit om niet te betalen, hoe pak je het dan het beste aan?

Je bent in gebreke gebleven

Het kan zijn dat je door omstandigheden niet betaald hebt wat je zou moeten betalen. De fout ligt bij jou, maar je bedrijf heeft het zwaar. Je zit in een financiële crisis. Je hebt niks van je laten horen en de andere partij heeft een incassobureau ingeschakeld. De fout ligt dan volledig bij jou. Je hebt ook niet aangegeven dat je niet in staat bent om te betalen. Je relatie met de leverancier is verslechterd.

Wat moet je doen als je in gebreke bent gebleven

Het beste om te doen is als je in gebreke bent gebleven, is door het stof te gaan. Je moet bij het incassobureau aangeven hoe het zover heeft kunnen komen. Ook moet je aangeven dat je wilt meewerken aan een betalingsregeling. Het is dan de vraag of de tegenpartij daarmee akkoord gaat. Doen ze dit, dan moet je vaak maandelijks een deel terugbetalen van de openstaande schuld. Daarbovenop komen dan nog de incassokosten die het incassobureau rekent.

Je hebt gelijk

De leverancier is volgens jou in gebreke gebleven of is zijn afspraken niet nagekomen. Je bent dus van mening dat je gelijk hebt om niet (het volledige) bedrag te betalen. Het is dan het beste om je bewijs, standpunten en brieven te bundelen.

Wat moet je verder doen als je gelijkt hebt

Vraag gelijk om bewijs. Geef aan dat je niet betaald bij een onterechte vordering. Je kunt een rechtsbijstandverzekeraar inschakelen. Ook is het mogelijk om een rechtsbijstandverzekeraar in te schakelen. Als je in je recht staat, blijf dan standvastig. Als er een dagvaarding komt, dan is het belangrijk dat je aanwezig bent, anders komt er een rechtszaak en die uitspraak is bindend.