Je financiën bijhouden? Zo doe je dat

Heb je besloten dat je verstandiger om wilt gaan met je geld? Goed! Het is erg handig om goed bij te houden wat er allemaal binnenkomt en wat er daarnaast uitgaat aan kosten en vaste lasten. Zo heb je een goed overzicht van wat er allemaal gebeurt met je geld en kun je, zo nodig, op een andere manier te werk gaan om zo geld te besparen. Je wilt natuurlijk niet dat je in het rood komt te staan en te maken krijgt met deurwaarders en incassobureaus. Hieronder vind je een aantal tips met betrekking tot het bijhouden van je financiën. 

Houd je administratie goed bij

Zorg ervoor dat je je administratie goed op orde krijgt. Werk dit met enige regelmaat bij, zodat je voorkomt dat je het overzicht kwijtraakt. Probeer mailtjes en post direct te verwerken, zeker als het een factuur betreft. Steeds meer bedrijven maken gebruik van incassobureaus no cure no pay en je wilt natuurlijk niet dat je daarmee te maken krijgt.

Maak een overzicht

In Excel vind je handige sheets waarmee je het overzicht over je financiën goed kunt bijhouden en bewaken. Hierin vul je alle inkomsten en uitgaven in, waardoor je in één oogopslag kunt zien wat er allemaal overblijft in een maand. Je kunt hiermee ook goed zien wat je allemaal uitgeeft aan zaken als boodschappen en vaste lasten. Wellicht kun je hier op besparen, zodat je aan het eind van de maand meer geld overhoudt. 

Bespaar geld

Geld besparen is natuurlijk altijd goed. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je huidige abonnementen te bekijken en te bedenken of je deze wel echt nodig hebt. Ook is het verstandig om verzekeringen en bijvoorbeeld energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken, zodat je eventueel over kunt stappen naar een goedkopere aanbieder. Je kunt hier flink mee besparen, ook al gaat het misschien om enkele euro’s per maand.

Geef een reactie