23 januari 2022

Snel BMI berekenen vrouw doe je via berekenen.nl

3 min read

Als je wilt weten in hoeverre je lichaamsgewicht past bij je lengte, dan kun je het beste je BMI berekenen. Met alleen je gewicht kom je niet heel ver. 60 kilo betekent niet altijd hetzelfde. Sterker nog, 60 kilo kan zowel duiden op overgewicht als ondergewicht. Als je richting de 2 meter lang bent, dan zou je die 60 kilo dus over een heel lang lichaam moeten verspreiden. Je kunt wel nagaan dat je dan veel te licht bent. Maar als je amper anderhalve meter bent, dan is 60 kilo al snel te zwaar. Om echt iets over het gewicht te kunnen zeggen, moet je ook kijken naar de lengte. Natuurlijk kun je in de spiegel zonder een weegschaal, centimeter of BMI wel zien of je te zwaar of te licht bent. Maar een dergelijke grove inschatting is natuurlijk niet heel accuraat. Je kunt dan ook hooguit zeggen dat je spiegelbeeld te zwaar lijkt. Maar ondanks een flink aantal vetrollen en overtollige buikvet, kun je qua netto gewicht toch een prima BMI hebben. Het is in dat geval niet zo dat je te zwaar bent, maar het is eerder zo dat je uit vorm bent. Beide zijn natuurlijk twee verschillende dingen. BMI berekenen vrouw helpt je om in ieder geval vast te stellen wat voor jou een goed aantal kilo’s is. Een BMI zegt dus niets over je vorm, je spiermassa of je vetmassa. Wat dat betreft is het een goed idee niet alleen maar je BMI te berekenen om het daar vervolgens bij te laten. Maar het is wel goed om je BMI te berekenen, zodat je weet tussen welke onder- en bovengrens je moet zitten met je totale aantal kilo’s. Als je een gezond BMI hebt, dan kun je gaan kijken of je bijvoorbeeld vetrollen kunt wegwerken. Doordat je weet wat een gezond BMI is, voorkom je dat je bijvoorbeeld doorschiet met afvallen. Overtollig vet wegwerken is goed, maar noodzakelijk vet wegwerken niet. Als je door diëten teveel kilo’s verliest, dan zal je BMI onder de gezonde ondergrens duiken. BMI berekenen vrouw is dan ook een mooie manier om je netto gewicht op peil te houden. Als je flink spieren aan het kweken bent, dan moet je er rekening mee houden dat je met je BMI boven de gezonde bovengrens uit kunt komen. Spieren zijn namelijk zwaarder dan vet. Het is dan niet nodig om af te vallen. BMI berekenen vrouw is uiteindelijk slechts een ruwe graadmeter die je altijd zelf nog verder kunt interpreteren. 

BMI berekenen vrouw voor inzicht in je gezondheid

Je kunt dus je BMI berekenen vrouw via berekenen.nl. Het geeft je de nodige informatie over hoe gezond je gewicht is als je puur kijkt naar het aantal kilo’s. Vervolgens moet je uiteraard nog wel kijken naar je vorm, wat je eet, hoeveel je sport, et cetera. Alles samen geeft je dan ook veel inzicht in de gezondheid van je lichaam. 

Ontdek je BMI binnen een minuut via berekenen.nl

Je kunt je BMI berekenen vrouw binnen een minuut. Je hoeft alleen maar even naar berekenen.nl te surfen en daar kun je dan met de onderstaande Gegevens direct je BMI berekenen vrouw: 

  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Gewicht
  • Lengte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *