Tips voor het lenen van geld

Op een gegeven moment kom jij op een leeftijd waarop jij je eerste hypotheek gaat afsluiten. Hier moet je natuurlijk goed over nadenken, want past een hypotheek niet bij je, dan kun je hier veel nadelen van ondervinden. In dit artikel geven wij jou een aantal tips.

Kijk niet alleen naar de rente

Het is natuurlijk verleidelijk om voor een verstrekker te gaan die een lage hypotheekrente biedt, maar natuurlijk moet je ook goed kijken naar de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Kijk niet alleen naar de korte termijn, want alleen focussen op de korte termijn kan leiden tot ongunstige voorwaarden op lange termijn.

Kijk naar de mogelijkheden

Veel mensen krijgen de financiering van hun woning niet rond. Geld lenen kost geld. Toch weten veel mensen niet alle mogelijkheden waar jij aanspraak op kunt maken. Zo kun je de financiering toch rond krijgen met bijvoorbeeld de overwaarde van jouw huis. Daarnaast kun je ook naar verschillende hypotheekvormen kijken. Helaas beschikken we niet meer over de aflossingsvrije hypotheek, waardoor je nog meer uit de hypotheekvormen kunt kiezen. 

Zekerheid

Soms zien we dat mensen kiezen voor een variabele rente. in eerste instantie lijkt dit natuurlijk gunstig, want als de rente omlaag gaat, dan gaat jouw rente ook omlaag. Natuurlijk geldt het ook omgekeerd, want bij een stijging van de rente, stijgt jouw rente ook mee, Het is handig om je rente gewoon vast te zetten, want de rente in Nederland is op dit moment historisch laag. Op die manier weet jij wat je kunt verwachten,

Zet je eigen geld verstandig in

Mocht je een flinke bankrekening hebben, dan is het misschien handig om dit geld in stenen te stoppen. Hiermee bedoelen we natuurlijk je huis, want hoe meer geld jij inbrengt, hoe lager de maandlasten.