27 oktober 2021

Vergelijk nu nog de verschillende zorgverzekeringen!

1 min read

Het is alweer bijna 2020 en dit betekent dat je nog maar een korte tijd hebt om over te stappen van zorgverzekering. Doordat zorgverzekeraars elk jaar hun premies aanpassen is het handig om nu nog de zorgverzekeringen te vergelijken om de goedkoopste zorgverzekering voor jou te vinden. Veel mensen kunnen namelijk meer geld besparen als ze denken, dus daarom bespreek ik in dit artikel de stappen die je moet nemen om over te stappen van zorgverzekering.

STAP 1: Wensen en behoeften

Voordat je kan gaan kijken naar de verschillende zorgverzekeraars is het handig om goed in kaart te hebben wat je zelf voor pakket wilt hebben. Wil je alleen een basiszorgverzekering of wil je extra zorgkosten ook gedekt hebben? Wanneer je dit laatste wilt, is het belangrijk om een aanvullende zorgverzekering te kiezen.

STAP 2: Vergelijken

Nadat je jouw wensen en behoeften in kaart hebt, kan je de verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Dit kan gemakkelijk en snel op een zorgvergelijker online.

STAP 3: Kiezen

Tijdens/na het vergelijken kan je een zorgverzekering kiezen. Let hierbij erop dat de zorgverzekering die je kiest wel goed past bij je. Ook moet je goed kijken of de zorgverzekeraar ook samenwerkt met de ziekenhuizen in je buurt.

STAP 4: Overstappen

Wanneer je een zorgverzekeraar hebt gekozen, kun je je aanmelden bij de nieuwe zorgverzekeraar. Wanneer je niet overstapt, blijf je automatisch bij je huidige zorgverzekeraar en ga je dus ook akkoord met de nieuwe premies en voorwaarden. Wacht dus niet te lang en begin nu nog met vergelijken!