Waar moet je rekening mee houden als ZZP’er?

Als ZZP’er werken is voor veel mensen hun doel. Het betaalt namelijk beter en je kunt zelf voor je inkomen zorgen. Daarnaast kun je ook zelf bepalen welke klussen je aanneemt en welke je liever overslaat. Echter komen er ook een aantal zaken aanbod waar je als iemand in loondienst niet mee te maken krijgt. In dit artikel leg ik uit waar je als ZZP’er rekening mee moet houden.

Werkomgeving

Een voordeel van werken als ZZP’er is dat je zelf kunt bepalen waar je werkt. Echter kan dit ook een valkuil zijn. Er zijn genoeg mensen die in de woonkamer werken of op een andere drukke plek dat niet geschikt is als werkplek. Het is belangrijk om een goede werkplek voor jezelf te creëren. Op deze manier kun je in alle rust en zonder afleiding aan het werk. Het is namelijk belangrijk om zaken en privé omstandigheden gescheiden te houden. Als je graag in verschillende omgevingen wil werken, kun je er ook voor kiezen om in een cafe of bibliotheek te werken.

Verzekeringen

Als ZZP’er zijn er allerlei zaken waar je rekening mee moet houden. Als je in loondienst werkt krijg je namelijk doorbetaald. Als ZZP’er is de kans klein dat je wordt doorbetaald. Het is daarom van belang om jezelf te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Dit wordt ook wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering genoemd. Er bestaat ook een AOV voor zzp

Financiën

Naast dat je zelf de verzekeringen moet regelen, moet je ook zelf rekening houden met je financiën. Het is noodzakelijk om zelf facturen op te kunnen stellen. Daarnaast is het ook handig als je administratief bent aangelegd. Als je namelijk allerlei verschillende klussen hebt lopen, moet je overzicht kunnen behouden over de betalingen. Echter is er geen man over boord als je hier niet goed in bent. Het is namelijk ook mogelijk om een boekhouder in te schakelen. 


Wil je graag meer informatie over AOV? Neem dan snel een kijkje bij Tulpenfonds.

Geef een reactie