23 januari 2022

Waarom de inboedelverzekering zo belangrijk is

3 min read
Lenen

Helaas zijn er jaarlijks veel mensen die het slachtoffer worden van een inbraak. Als er bij u is ingebroken, dan is de kans ontzettend groot dat er ook spullen van waarde zijn meegenomen. Als u veel pech heeft, kan het zelfs zo zijn dat een dief er met spullen met een sentimentele waarde vandoor is gegaan. Dergelijke verhalen komen helaas te vaak voor Dit is dan ook één van de redenen waarom een inboedelverzekering zo belangrijk is. Tevens zijn er nog veel meer situaties waarin een inboedelverzekering prettig kan zijn. Bij brand- en waterschade wilt u bijvoorbeeld ook dat uw spullen vergoed worden.

In uw woning liggen waarschijnlijk al uw persoonlijke eigendommen. Het kan dan ook een grote schok zijn als uw woning afbrandt of wanneer uw spullen gestolen worden. Het feit dat de spullen vergoed worden, kan u dan een kleine troost bieden. Spullen van sentimentele waarde kan de verzekeraar natuurlijk niet vergoeden, maar het is fijn dat u in ieder geval weer nieuwe spullen kunt aanschaffen. Op deze manier voorkomt u dat u in de knoei komt. Als al uw meubilair verloren gaat door een brand, is het prettig als u in ieder geval een nieuwe start kunt maken!

Veel mensen kiezen te laat voor een inboedelverzekering

De inboedelverzekering is niet verplicht. Om deze reden zijn er in Nederland veel mensen die deze verzekering niet afsluiten. Bijvoorbeeld omdat zij denken er geen nodig te hebben, maar er zijn ook mensen die er simpelweg niet aan denken. Veel mensen die het slachtoffer worden van een inbraak of brand, besluiten hierna pas om een inboedelverzekering af te sluiten. Als men voor deze gebeurtenis al een verzekering had, had dit veel geld bespaard. De meeste mensen hebben echter het idee dat zij niet zo snel het slachtoffer zullen worden van een inbraak. Toch gebeuren er jaarlijks heel wat inbraken. Het is dan ook beter om u goed voor te bereiden. Niet alleen kunt u uw woning beter beveiligen, maar een inboedelverzekering is ook een goed idee. Zo worden tevens ook brand- en waterschade vergoed.

Als u de inboedel laat verzekeren, hoeft u niet bang te zijn dat u opdraait voor de kosten bij een inbraak, brand of bij waterschade. Veel mensen betalen liever niet te veel premies, maar ondanks dat het verzekeren van de inboedel niet verplicht is, is het wél zeer verstandig. Overigens hoeven de kosten zeker niet extreem hoog te zijn.

Inboedelverzekering kosten

Hoeveel een inboedelverzekering kost, is van allerlei verschillende factoren afhankelijk. Om te beginnen heeft de waarde van uw inboedel invloed op de premie. Daarnaast zijn er ook andere factoren die meespelen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de dekking, maar ook welke verzekeraar u heeft. Om deze reden is het verstandig goed na te denken over bij welke verzekeraar u een verzekering afsluit. Vindt u het belangrijk om een goede vergelijking te kunnen maken? Dan kunt u in uw omgeving rondvragen wat voor ervaringen vrienden, familieleden en kennissen met verschillende verzekeraars hebben. Daarnaast kunt u ook het internet raadplegen. Hier kunt u namelijk eenvoudig recensies vinden.
Kijk hier voor een inboedelverzekering op maat.