27 oktober 2021

Waarom je rente moet vergelijken voor je spaargeld

1 min read
rente vergelijken

We moeten allemaal sparen. Voor ons pensioen, voor grote uitgaven of voor de studie van een kind. Spaargeld apart hebben is altijd een goed idee. Het fijnste is natuurlijk als dat spaargeld nog iets oplevert in de vorm van rente. Het is daarom dat je altijd rente moet vergelijken wanneer je een spaarbedrag ergens onderbrengt.

Bij de bank

rente vergelijken

Natuurlijk kun je spaargeld op de bank zetten. Hoewel er veel kritiek is op hoe laag de spaarrente tegenwoordig is, kun je er nog steeds een beetje op verdienen als je jouw geld gewoon op een spaarrekening onderbrengt. Hoe langer het geld erop staat en hoe meer het is, hoe hoger de rente. Als je kiest voor een spaarrekening waar je niet zomaar van kunt opnemen dan krijg je vaak nog net iets meer rente.

Zonder risico

Als het gaat om rente vergelijken, zie je soms grote verschillen. Vaak heeft dit te maken met de risico’s die je loopt. Een spaarrekening levert relatief weinig rente op. Een belegging daarentegen kan je weer meer rente opleveren. Beleggingen kunnen namelijk flink stijgen maar ook dalen in waarde en je loopt dus een verhoogd risico. Voor dat risico word je beloond. 

rente vergelijken

Spaargeld en vermogen

Je kunt ook altijd je spaargeld onderbrengen in vermogen. Dan ontvang je niet direct rente maar indirect verdien je er wel aan omdat je vermogen in waarde kan stijgen. Investeer bijvoorbeeld in vastgoed of in kunst, goud of sieraden.