Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is belangrijk als je je nabestaanden niet wilt belasten met de kosten van je eigen uitvaart. Een uitvaart kost namelijk nogal wat. Je moet voor een gemiddelde uitvaart al gauw rekenen op bedragen tussen de € 8.500,- en
€ 11.000, -. De meeste mensen hebben dit bedrag niet zomaar op hun bankrekening staan. Natuurlijk kun je ervoor zorgen dat je dit bedrag zelf op een spaarrekening hebt staan. Maar de banken zijn verplicht om bij een overlijden alle bankrekeningen te blokkeren. Deze komen pas weer vrij wanneer bekend is wie de wettelijke nabestaanden zijn. Daarnaast wordt ook nagekeken of er schulden zijn die eerst moeten worden betaald. De kosten van een uitvaart moeten binnen een bepaalde tijd wel worden betaald en dat zal dan door nabestaanden moeten worden voorgeschoten.

Wie kan een uitvaartverzekering afsluiten?

In principe kan iedereen een DELA uitvaartverzekering afsluiten. Wanneer je een partner hebt kan deze partner ook bij jou op de polis komen. Ook kinderen tot 25 jaar kun je meeverzekeren op je eigen polis tegen een kindpremie. Kinderen boven de 25 jaar worden automatisch omgezet naar een eigen polis met een volwassenen premie. Wanneer je al ergens anders een uitvaartverzekering hebt, kun je jezelf ook bij DELA verzekeren om je nabestaanden wat extra geld te laten ontvangen bij je overlijden. Zo ben je zeker goed verzekerd. Ouderen boven de 75 kunnen ook een extra geldverzekering afsluiten bij DELA. Dat kan met een koopsompolis of een depositofonds.

Welke uitvaartverzekeringen heeft DELA?

Je kunt bij DELA kiezen uit de volgende uitvaartverzekeringen;

·         Het DELA UitvaartPlan Diensten

·         Het DELA UitvaartPlan Geld

·         Een koopsompolis

·         Het depositofonds

Het DELA UitvaartPlan Diensten

Bij het DELA UitvaartPlan Diensten worden nabestaanden geholpen door een medewerker van de DELA. Samen met de nabestaanden wordt de hele uitvaart geregeld. De meeste diensten die worden uitgevoerd door de DELA zijn daarbij verzekerd. Bij het DELA UitvaartPlan wordt ook een vooraf door de verzekerde bepaald bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kan worden gebruikt voor diensten of spullen bij de uitvaart die niet uit het dienstenpakket worden betaald. Dit bedrag mogen de nabestaanden dan ook vrij besteden. Bijvoorbeeld aan bloemen of een koffietafel.

Het DELA UitvaartPlan Geld

Bij het DELA UitvaartPlan Geld krijgen de nabestaanden een geldbedrag gestort. De nabestaanden moeten hiervan de diensten van een uitvaartorganisatie kopen. Ook de kosten die worden gemaakt tijdens de uitvaart die niet bij de kosten van de uitvaartorganisatie horen moeten hiervan worden betaald. Er is niemand die direct klaarstaat om te komen helpen. De nabestaanden moeten alles zelf regelen. Deze uitvaartverzekering is uitstekend geschikt wanneer je je uitvaart in het buitenland wilt laten plaatsvinden.

Geef een reactie