3 december 2021

Waarom zou je naar de spa gaan?

2 min read

De herfstvakantie komt er volgende maand alweer aan. Dan is het een goed idee om alvast te denken over je plannen voor die week. Misschien is het buitenland niet het makkelijkste bereikbaar, maar in Nederland is ook genoeg te doen. Een weekendje of een midweekje weg zijn goede ideeën, maar wat ga je overdags doen? Winkelen, uit eten gaan, museums en pretparken heb straks wel gezien. Maar wat dacht je misschien van een dagje wellness? Even in de vakantie er tussenuit en ook goed ontspannen. Samen met vrienden, familie of alleen. Je maakt er wel een paar uur mee vol en het is goed voor je lichaam. Even ontspannen in de hottub of in de sauna.

Veel mogelijkheden

Als je naar de spa gaat zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Niet elke spa zal evenveel aanbod hebben, maar er zit vast wel iets tussen dat jou laat ontspannen. Je kunt natuurlijk naar de sauna gaan en daar een paar minuten in zitten. Vaak zijn er sauna’s met verschillende temperaturen, dus mensen die niet vaak naar de sauna gaan of die niet van een erg hoge temperatuur houden kunnen er ook heen. Daarnaast heb je de jacuzzi, het spabad of het bubbelbad. Deze termen zijn allemaal gebruikt om een warm bad te beschrijven. De kunststof hottub is ook een warm bad, maar deze wordt op hout gestookt en het bad zelf is ook van hout gemaakt. De anderen lopen op stroom en zijn daardoor kostbaarder. Naast de baden en de sauna worden er soms ook massages gegeven. De massages hebben ook weer verschillende voordelen.

Voordelen

Naar de spa gaan heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Uit een onderzoek van de universiteitskliniek Charité in Berlijn is bijvoorbeeld gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Je lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt. Een jacuzzi of een hottub is ook goed voor mensen met osteoporose (botontkalking) en reuma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *