27 oktober 2021

Wat houden onafhankelijke hypotheekadviseurs in

2 min read
Financiële-Meesters-Logo

Waar kan je onafhankelijke hypotheekadviseurs aan herkennen. Een hypotheekadviseur is onafhankelijk op het moment dan zij met meerdere hypotheekverstrekkers zaken doet. Er zit hier echter nog een verschil in. Sommige hypotheekadviseurs doen wel met meer verstrekkers zaken, maar niet met alle verstrekkers. Hierdoor zijn deze adviseurs dus nog steeds niet volledig onafhankelijk. Vroeger was het nog wel eens mogelijk dat een adviseur commissie kreeg nadat hij een bepaalde bank had geadviseerd. Gelukkig is dit nu verboden. Op dit moment kan je er dus vanuit gaan dat het advies van een adviseur oprecht is en hij of zij deze keuze niet aanraad uit eigen belang. 

Hoe kies je een adviseur

Er zijn veel verschillende onafhankelijke hypotheekadviseurs. Je gaat een aantal gesprekken met deze persoon voeren je moet dus wel een goede band met deze persoon hebben. Het is dan ook zeker een must om eerst een gratis kennismakingsgesprek te houden. Vaak kan je zelf bepalen met wie dit gesprek gaat plaatsvinden. Kijk niet alleen naar het personeel, maar ook naar het bedrijf zelf en de reviews hiervan. 

Eerste-huis-kopen

Zelf keuzes maken

De onafhankelijke hypotheekadviseurs geven dan wel een advies wat zij vinden. Echter is het nog wel belangrijk om te kijken wat jij zelf het best vindt passen. Zelf zijn er natuurlijk nog wel een aantal dingen die je moet bepalen. Zoals: wil ik de hypotheek op korte of lange termijn aflossen, welk bedrag wil je nog overhouden in de maand en nog meer van dit soort zaken. Een ding waar je in ieder geval verzekerd van bent is dat de adviseur alle wetten en regels kent. De regels worden continu aangepast en een adviseur houdt dit continu in de gaten. Ook bekijkt deze persoon wat de gevolgen hiervan zijn voor jou.