23 januari 2022

Wat is begrafenis verzekeren?

2 min read

Een begrafenisverzekering wordt ook wel een begrafenispolis of uitvaartverzekering genoemd. Je kan de kosten van je uitvaart (gedeeltelijk) dekken met een begrafenisverzekering. Een begrafenisverzekering dekt niet alleen de kosten van de uitvaart, maar ook de kosten van het begraven

Is het mogelijk om een begrafenis te verzekeren vanaf 18 jaar?

Het is mogelijk om je vanaf je 18e levensjaar voor je begrafenis te verzekeren. Zo biedt DELA een begrafenisverzekering aan voor 18-plussers. DELA helpt je graag bij het vinden van een passende uitvaartverzekering. Er zijn vier verschillende bundels om uit te kiezen.

Wat is een begrafenispolis?

Een begrafenisverzekering wordt ook wel een begrafenispolis genoemd. Met een uitvaartpolis kan je de kosten van je uitvaart geheel of gedeeltelijk dekken.

Wat is een natura begrafenis verzekeren?

Een uitvaartverzekering in natura keert geen geld uit; in plaats daarvan betaalt het de uitvaartondernemer rechtstreeks voor de kosten van je uitvaart. Bij de uitvaartverzekering is een vooraf overeengekomen dienstenpakket inbegrepen. Denk aan een conventionele kist, rouwkaarten en het vervoer van de overledene. Een van de voordelen van naturaverzekeringen is dat de meeste uitvaartvoorkeuren al zijn opgeschreven. Een nadeel van naturaverzekeringen is dat er weinig ruimte is voor de specifieke voorkeuren van de nabestaanden en dat zij soms extra moeten betalen om de uitvaart persoonlijker te maken.

Wat is kapitaal begrafenis verzekeren?

Een kapitaalbegrafenisverzekering is er een die geld uitkeert. Een van de belangrijkste voordelen van deze verzekering is dat je nabestaande je begrafenis op zijn gemak kan regelen. Hij of zij kan naar iedere uitvaartondernemer en naar iedere begraafplaats in Nederland. Er is veel ruimte voor individuele inbreng.

Begrafenis verzekeren: uitkeren

Bij sommige begrafenisverzekeringen heb je de keuze om de verzekering uit te laten keren. Dit kan op verschillende manieren:

  • Laat nota’s indienen door uw erfgenaam/namen
  • Laat de organisatie het bedrag overmaken
  • Combinatie van beide opties

De meerderheid van de mensen kiest ervoor om het verzekerde bedrag te laten over maken. Aan de andere kant is het indienen van nota’s ook nog steeds populair. Wanneer je voor deze optie kiest, is het een goed idee om aan je erfgenaam te vragen of hij of zij grotere bedragen wil voorschieten. Indien dit geen optie is, kan je het beste gebruik maken van een mix van ‘uitkeren’ en ‘indienen van nota’s’.

Meer vergelijken doe je via de website van Zeker.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *