3 december 2021

Wat is een live stream?

2 min read

Voordat de corona crisis begon was livestreamen iets wat regelmatig voorkwam, maar sinds de lockdown is het ontzettend snel gegroeid. Het is nu natuurlijk tijdelijk niet mogelijk om elkaar te zien en evenementen te organiseren met veel mensen, maar dat betekent niet dat er geen livestreams gegeven mogen worden. Maar wat is de definitie van een live stream nou eigenlijk exact? Bij een live stream film je een bepaalde gebeurtenis die vervolgens wordt uitgezonden op een gekozen kanaal. Het is live, dus het wordt direct uitgezonden en is dus geen opname. Maar wat voor soort (live) streams zijn er eigenlijk en wat voor live stream apparatuur heb je allemaal nodig? In deze blog vertel ik je er alles over.

Videobellen en vergaderen met collega’s

Het is in deze tijd extra belangrijk om in contact te blijven met bijvoorbeeld je vrienden. Maar het is net zo belangrijk dat het werk door blijft gaan en dit is natuurlijk een stuk lastiger zonder dat je je collega’s kunt zien. Gelukkig is het mogelijk om te videobellen met je collega’s. De apps die je hiervoor kunt gebruiken zijn sinds het begin van de lockdown flink verbeterd en daardoor goed bruikbaar voor een vergadering. Het is echter wel belangrijk dat je de juiste hardware in huis hebt om te videobellen. Denk hierbij aan een goed werkende camera (zoals een webcam) en een microfoon. Heb je deze spullen niet in huis? Geen zorgen, het is gelukkig niet duur om goed werkende apparatuur aan te schaffen. Ben je grotendeels vanuit huis aan het werk voor de baas, dan zou het zomaar kunnen dat je ook een thuiswerkvergoeding krijgt of dat er een potje is om dit soort apparatuur aan te schaffen. Zij vinden het namelijk ook belangrijk dat jij goed deel kunt nemen aan de vergaderingen met je collega’s.

Andere soorten livestream

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten livestreams, maar één waar men vaak niet aan denkt is een livestream van een uitvaart. Het is in deze tijd niet vanzelfsprekend dat je een begrafenis of uitvaart kunt bijwonen. Er zijn nog veel beperkingen van kracht en het maximaal aantal mensen bij een uitvaart is hier één van. Om die reden kiezen veel mensen voor een livestream uitvaart. Een mooi en creatief alternatief voor degene die helaas niet aan mogen sluiten bij de begrafenis, maar wel graag de ceremonie willen zien. Het is wel belangrijk dat je dit professioneel laat opzetten door een betrouwbare partij die veel ervaring heeft met dit soort zaken. Dit voorkomt dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan, zoals het niet werken van de camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *