3 december 2021

Wel of niet personeel in dienst nemen?

3 min read

Als ondernemer kun je op een gegeven moment voor de vraag komen te staan: moet ik wel of niet personeel in dienst nemen? Als je begint als zelfstandig ondernemer, dan doe je in het begin waarschijnlijk nagenoeg alles zelf. Maar begint je bedrijf te groeien, dan kan het zijn dat je hulp nodig hebt. Moet je dan personeel in dienst nemen of moet je opdrachten af gaan slaan? Dat is natuurlijk altijd een vraag waar je dan over na moet denken. Wat komt er allemaal bij kijken als je werkgever wordt en is dat voor jouw situatie een goede keus?

Personeel in dienst nemen

Op het moment dat je meer opdrachten krijgt dan jij in je eentje af kunt handelen, dan moet je overwegen of personeel in dienst nemen voor jou een goede keus is. Wat zijn nu de gevolgen als je dit niet doet? Dan blijft je bedrijf klein en lukt het niet om te groeien. Mensen kunnen daardoor ook gaan denken dat je gewoon geen tijd voor hun hebt en in het vervolg naar een concurrent van jou gaan. Op die manier kun je niet alleen op dit moment, maar ook in de toekomst veel omzet mislopen en je bedrijf kan hierdoor zelfs gaan krimpen. Maar personeel in dienst nemen, dat is ook niet iets dat je zomaar doet, daar komt nogal wat bij kijken. Je wordt dan namelijk werkgever en dat betekent dat jij:

  • je bij de belastingdienst aan moet melden als werkgever
  • kennis moet krijgen van cao’s, arbeidsovereenkomsten en wet- en regelgeving op dit gebied
  • werkgeverslasten moet gaan betalen, salarissen op tijd uit moet betalen en een salarisadministratie moet bijhouden
  • moet denken aan het betalen van vakantiegeld
  • verzekering af moet gaan sluiten
  • bij ziekte of arbeidsongeschiktheid van je werknemers tot twee jaar loonkosten door moet betalen

Er komt dus nogal wat bij kijken, zowel administratief als financieel. Het is dus geen wonder dat veel kleine ondernemers twijfelen over personeel in dienst nemen.

Kies voor payroll

Neem je niemand aan, dan blijft je bedrijf klein en kom je niet verder. Kies je voor personeel in dienst nemen, dan krijg je met veel administratie en risico’s te maken. Er lijkt dus eigenlijk geen goede oplossing te zijn. Tenzij je bekend bent met de mogelijkheid van payroll. Hierbij wordt er eigenlijk een oplossing gecreëerd voor het hierboven genoemde probleem. Mensen komen niet bij jouzelf onder contract te staan, maar bij het payroll bedrijf. Dat betekent dat zij ook verantwoordelijk zijn voor de administratie, voor het uitbetalen van loon en vakantiegeld en voor de risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dit is dus niet echt personeel in dienst nemen, want ze staan niet bij jou onder contract, maar je hebt zo wel de beschikking over extra menskracht! En dat zonder de risico’s die er normaal gesproken bij komen te kijken. Je kiest zelf wie er voor jou komt werken en je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Klinkt dit interessant en wil je hier meer over weten? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die NL Payroll jou kan bieden, zo kun je als kleine ondernemer op een eenvoudige manier personeel in dienst nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *