Welk incassobureau Amersfoort is betrouwbaar?

Elke ondernemer ligt er wel eens wakker van: een klant die helemaal niet betaalt. Is het tijd om het incassobureau te bellen? Want of je nu de leidinggevende bent van een groot bedrijf of een zelfstandige, dit probleem wil je opgelost hebben. Zeker als er veel grote bedragen openstaan. Incassobureaus kunnen deze zorgen wegnemen. Maar er zijn er zo veel! Hoe kies je een betrouwbaar incassobureau Amersfoort?

Is jouw incassobureau in Amersfoort te vertrouwen?

Incassobureaus schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit is niet zo gek, want iedereen kan een incassobedrijf opzetten. Er is geen specifiek diploma vereist. Iedereen kan zich bij de Kamer van Koophandel aanmelden als incassobureau. De NVI, de Nationale Vereniging van Gecertificeerd Incassobedrijf (Nationale Vereniging van Gecertificeerd Incassobedrijf), is opgericht om het kaf van het koren te scheiden. Bent je op zoek naar een geschikt incassobureau in Amersfoort? Dan is kiezen voor het NVI-lidmaatschap een goede eerste stap.

Wat betekent ‘no cure, no pay’?

Incassobureaus werken, net als jijzelf natuurlijk, helaas niet gratis. Het kan zelfs veel geld kosten om een ​​incassobureau in Amersfoort in te schakelen. Als de incasso slaagt, is er geen enkel probleem: de debiteur betaalt de incassokosten. Dit bedrag wordt opgeteld bij het oorspronkelijke openstaande bedrag. Maar misschien heb je dit bekende gezegde gehoord: er valt niets te plukken van een kale kip. Grote geldbedragen worden niet altijd veroorzaakt door onzorgvuldigheid. Vaak is de oorzaak ernstig geldgebrek bij de debiteur. Meestal staat de schuldenaar machteloos. Misschien is zijn bedrijf failliet gegaan, of heeft hij andere problematische schulden. Als je vermoedt dat dit het geval is voor de debiteur, kies dan een incassobureau in Amersfoort dat met no cure, no pay werkt. In dit geval wordt de commissie berekend op basis van het bedrag. Als je geen onverwachte verrassingen wil en een vast bedrag wil afspraken van tevoren, kies je het beste voor een incassobureau met een vast tarief.

En wat als het incasseren niet lukt?

Het is goed om met realistische verwachtingen te starten met een incassotraject. Het is niet altijd mogelijk om onbetaalde bedragen simpelweg via een dat incassobureau in Amersfoort te innen. Als je de rekeningen niet kunt incasseren, wat gaan jij en het incassobureau dan doen? De volgende stap is om contact op te nemen met de gerechtsdeurwaarder. Dit komt vaak voor. Daarom wordt aanbevolen om vooraf een bureau te kiezen dat samenwerkt met een advocaat en een deurwaarder. Zo zet je snel de volgende stappen.

Op zoek naar een geschikt incassobureau in Amersfoort? Een bureau dat samenwerkt met de debiteur, persoonlijke aandacht heeft én juridisch advies kan bieden? Kijk dan eens naar Incassonet. Zij werken op persoonlijke wijze en hechten veel waarde aan contact met jouw klant. Ze sturen namelijk niet alleen brieven, maar nemen daadwerkelijk contact op met de klant om te bespreken waarom de factuur nog niet is betaalt. Dit levert in de praktijk betere resultaten op dan enkel het sturen van brieven, waardoor hun aanpak zeer succesvol is.

Geef een reactie