27 oktober 2021

Werken als digital nomad, waar moet je nou op letten?

2 min read

Digital nomads zijn mensen die het werken op afstand naar een ander niveau hebben getild. Niet alleen werken ze op afstand, maar vaak vanaf verre landen. Het is tegenwoordig gewoon mogelijk om veel op afstand te doen, het enige wat men nog nodig heeft is een laptop en een goed Wifi signaal.  Het spookt al jaren door m’n hoofd om zo snel mogelijk een bedrijfje te starten en dan te gaan reizen. Al het werk op afstand uitvoeren heeft zo z’n voordelen. Voor mensen die een ambitie hebben om de wereld beter te leren kennen kan dit een ideale uitkomst zijn. Je laptop en een tas inpakken en wijde wereld in om je werk te doen en landen te verkennen. In dit artikel geef ik je wat praktische tips mee.

Tip #1 Checklist

Dit klinkt heel erg vanzelfsprekend, maar wordt toch nog vaak verwaarloosd. Maak voor jezelf een checklist met alle punten waar e aan moet denken voor als je op reis bent. Denk goed aan dingen zoals een zakelijk postadres, en of je registratie bij de kvk wel op orde is. Er zijn ook mogelijkheden voor een Virtueel kantoor, klik hier voor meer informatie.

Tip #2 Plan werk onderweg in

Zorg dat je wat werk gepland heb als je onderweg bent ook, niet teveel maar wel dat je bezig kan blijven. Het is niet de bedoeling dat je gestrest aan het reizen ben omdat de werkdruk onderweg al zo hoog is, maar dat je iets rustiger aan kan doen als je aankomt. Door je goed voor te bereiden wordt je ervaring als digital nomad een stuk beter.

Tip #3 Vermaak jezelf

Nog iets wat wel eens verwaarloosd wordt is het tijd nemen om simpelweg te genieten van je keuzen. Je bent ver van het plek wat je thuis noemde voor een reden, je wilt ervaring op doen en de wereld zien. Daarom moet je af en toe ook lekker jezelf vermaken en de vruchten plukken van je bijzondere keuze!