23 januari 2022

Zo vind je een goede makelaar bij jou in de buurt

2 min read

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar dan heb je natuurlijk een aantal eisen. Zo wil je dat de makelaar precies weet wat jij van hem of haar verwacht en dat de makelaar te vertrouwen is. Met de hoge huizenprijzen wil je ook niet dat een makelaar te duur is, en een beetje vriendelijk kan ook geen kwaad. Dit zijn de volgende punten waar wij op letten wanneer we een makelaar zoeken.

Zoek een makelaar in de buurt

Het eerste waar wij altijd naar kijken is de locatie van de makelaar. Een makelaar bewerkt vaak maar een beperkt gebied. Op die manier is hij altijd op de hoogte van de actualiteiten binnen dat gebied. Als je een woning wilt kopen of verkopen in Ridderkerk, dan is het ook handig om te zoeken naar een makelaar in dat gebied. Dat kan eenvoudig door ‘Makelaar Ridderkerk’ in Google te typen en de beschikbare makelaars te vergelijken. Vaak kan je online ook beoordelingen vinden, wat de zoektocht weer makkelijker maakt.

Maak goede prijsafspraken

Met de stijgende huizenprijzen zijn de tarieven van makelaars niet altijd meer even realistisch. Doordat een makelaar vaak een vast percentage over de koop of verkoopwaarde van de woning rekent, zijn de kosten dus mee gestegen met de huizenprijzen. Spreek daarom vaste tarieven af en eventuele bonussen voor al het geld dat de makelaar extra verdiend of bespaart op de verkoop of koop van een woning.


Vraag een kennismakingsgesprek aan

Tenslotte raden wij aan om eerst een kennismakingsgesprek te regelen voordat je alle zaken gaat regelen. Het is belangrijk dat jij en de makelaar het goed met elkaar kunnen vinden. Je gaat veel tijd met elkaar doorbrengen en het vertrouwen is ontzettend belangrijk. Door de makelaar eerst te leren kennen krijg je een goed beeld met wie je te maken hebt en of je verder wilt met hem of haar. Zo kan je bij www.makelaarandre.nl altijd eerst even appen om wat vragen te stellen en af te spreken. Het contact tussen jou en een makelaar is erg belangrijk omdat je bijna altijd wel nieuwe vragen te binnen schieten. 

Dus als je op zoek gaat naar een makelaar, houd dan rekening met bovenstaande punten om de zaken soepeler te laten verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *