Zo vindt u de motorverzekering die bij u past

Heeft u onlangs uw motorrijbewijs gehaald of een nieuwe motor gekocht? Dan kunt u vast niet wachten om een rondje te gaan rijden. Het is echter belangrijk om hier even mee te wachten tot u een verzekering af heeft gesloten. Anders loopt u niet alleen kans op niet vergoede schade, maar kunt u ook een hoge boete krijgen. Wij vertellen u hoe u gemakkelijk een motorverzekering vindt die bij u past.

Soorten motorverzekeringen

Voordat u daadwerkelijk op zoek naar aanbieders van verzekeringen voor uw motor, is het belangrijk om te bedenken wat voor verzekering u zou willen voor u motor. Er zijn namelijk verschillende motorverzekeringen:

motorverzekering

De verplichte WA-verzekering

Ten eerste is er de zogenaamde WA-verzekering. Deze is verplicht, en dient u dus sowieso af te sluiten voordat u op de motor stapt. Waneer u niet verzekerd bent, riskeert u hoge kosten aan schade en boetes. De WA-verzekering is een basisverzekering en kan aangevuld worden met een aanvullende verzekering wanneer u dat wilt.

Aanvullende motorverzekering

Naast de verplichte WA-verzekering, kunt u ervoor kiezen om een aanvullende motorverzekering te nemen. Wanneer u dit wilt, kunt u kiezen uit twee verschillende soorten aanvullende verzekeringen: de casco verzekering of de all-risk verzekering. Het voornaamste verschil tussen de twee is dat de all risk dekking ook schade vergoedt die u zelf aan uw motor toebrengt, terwijl de casco dekking dit niet doet. Of en wat voor aanvullende u neemt is een persoonlijke keuze, een aanvullende verzekering is immers niet verplicht.

motorverzekering

Motorverzekering vergelijken

Wanneer u weet wat voor verzekering u zou willen voor uw motor, kunt u de verschillende aanbieders van motorverzekeringen vergelijken. Zo kunt u zien welke aanbieder het goedkoopste is voor de verzekering waar u naar op zoek bent.

Hierbij is het wel belangrijk om niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden te letten. Vergeet nooit de voorwaarden van een aanbieder te lezen voordat u een verzekering afsluit, dan weet u waar u aan toe bent. Daarnaast is het van belang om op het gebruik van eventuele schadevrije jaren te letten. Dit betekent dat hoe langer u uw motor rijdt zonder schade, hoe minder u betaalt voor uw verzekering. Op die manier kan een motorverzekering die op het eerste oog duurder lijkt, op lange termijn het goedkoopst zijn – mits u geen schade rijdt.

Geef een reactie